Ungdomarna måste fram

Elias Andersson styr sina lagkompisar från Varbergs mittfält Foto: Samone Falkman

Det är Roars önskan i år. Att någon av de talangfulla ungdomarna som kommer underifrån slår igenom.

Foto: Samone Falkman
Elias inspireras av Kalmars Melker Hallberg
Foto: Samone Falkman

De som var och såg matchen mot Lyngby i går fick se två av dem i action. Elias Andersson och Gustav Jarl fick båda 90 minuter och visade att de är redo att slåss om en framträdande plats i laget.

“Situationen är som den är, det öppnar ju för oss unga. Då gäller det att ta den. Det var likadant för några år sedan, då tog några andra unga chansen och sen har det gått ganska bra för dem.” säger Gustav Jarl till HD och frågar ” Varför skulle inte vi kunna göra det?”.

Gustav Jarl tar emot en passning.
Gustav Jarl känner sig redo för framtiden.
Foto: Bjarki Tordarson

 

Elias Andersson inspireras av andra ungdomar. “Jag har kollat mycket på Melker Hallberg (Kalmar). Han gjorde en jättesäsong i fjol, det är väl lite det jag vill denna säsongen när jag är 18 år. Jag vill få så mycket speltid som möjligt och göra poäng. Jag vet att jag kan.”

Roar vill inte se att ungdomarna slår sig in i A-laget för att sen ta det lugnt i vetskapen om att man nått sitt mål. “Man måste komma till jobbet varje dag och slåss, och än så länge har de svarat bra på det.” säger tränaren till Helsingborgs Dagblad. Han menar att för lagets skull behövs det att någon eller några av dem tar flera kliv framåt.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*