Unga backar imponerar på Edman

Foto: Bjarki Tordarson

De har båda imponerat på Olympia publiken såväl som respektive landslagscoach. Emil Krafth och Jere Uronen går en spännande säsong till mötes. 

Om man bortser från Jere Uronens skada under fjolåret så är det två spelare som har mer eller mindre givna platser i startelvan. Erik Edman berömmer de båda spelarnas mognad, på plan men även bredvid den. Han säger till Helsingborgs Dagblad att de två är mentalt starka. Om de startar en match på ett sämre sätt är det inget de går och hänger med huvudet över.

Foto: Bjarki Tordarson
Emil Krafth på väg fram.
Foto: Bjarki Tordarson

Emil hade en fantastisk säsong under förra året och han är en spelare som är mycket svår att ta sig förbi i en man mot man situation då han är stark i kroppen. “Han har en frejdighet i sitt spel där han vill komma upp, och det passar både honom själv och Roars spelsätt.” säger Edman.

Foto: Bjarki Tordarson
Jere Uronen har en fantastisk vänsterfot.
Foto Bjarki Tordarson

Emil Krafth är den mer fysiske spelaren medan Jere Uronen har en fantastisk vänsterfot. Något som Edman menar att man skulle kunna utnyttja vid hörnor och frisparkar under året. “Jag har inte sett många spelare med den vänsterfoten, det har jag inte.” säger Erik Edman om den unge finländaren.

Att de båda spelarna dessutom är aktuella för sina respektive landslag är något som Erik Edman ser positivt på. “Ju större scen man får uppträda på desto större test blir det, och det utvecklar så klart att möta bättre spelare, man ser hur de agerar och kan ta efter.” säger han till Helsingborgs Dagblad.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*