Som vi har berättat om så spelar U17 laget i den prestigefyllda inbjudningsturneringen Gothia Tipselit Trophy. Idag spelades ytterligare en match och ”Di röe” var på målhumör.

Killarna vann mot Doncaster (ENG) i måndags (1-0) men förlorade mot Brommapojkarna (0-2)  i tisdags. Igår (onsdag) var de tvungna att lägga i en högre växel för att ha en chans vinna gruppen.

Såhär säger Niklas Velander om gårdagens match.

Inför matchen hade HIF fortfarande chansen att vinna gruppen och gå till A-slutspel, men var dock beroende av andra resultat för att detta skulle ske. Vad som var klart var att en vinst och en bra målskillnad skulle vara i HIF:s favör. ACBB Paris (FRA) i sin tur kunde klättra i gruppen då de endast förlorat med 0-1 mot både Brommapojkarna och Doncaster tidigare i veckan. 

Kvällens matchhjälte Foto: Bjarki Tordarson
Släppte katten ur tunnan.
Foto: Bjarki Tordarson

HIF startade matchen i ett högt tempo och i slutet av första halvlek hamnade Anton Kinnander i målprotokollet efter att snappat upp en retur i straffområdet. HIF kunde i den andra halvleken dra ifrån och när domaren blåste i pipan stod det 4-0 på resultattavlan i de rödblåas favör.

Trots ett bra resultat slutade HIF tvåa i sin grupp, en poäng efter Brommapojkarna som spelade 0-0 mot Doncaster i den avslutande gruppspelsmatchen. De två bästa tvåorna i alla grupper gick även de till A-slutspel, däremot kunde HIF konstatera att de slutat 3:e bästa tvåa på målskillnad och spelar därmed placeringsmatch mot HJK Helsinki (FIN) under morgondagen.”

Bjarki Tordarson BBL
Föregående inlägg Det går gräsligt bra på gräs
Nästa inlägg Spritt målskytte och bra försvar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: