U17 levererar HIF siffror Gothia Tipselit Trophy.

Som vi har berättat om så spelar U17 laget i den prestigefyllda inbjudningsturneringen Gothia Tipselit Trophy. Idag spelades ytterligare en match och “Di röe” var på målhumör.

Killarna vann mot Doncaster (ENG) i måndags (1-0) men förlorade mot Brommapojkarna (0-2)  i tisdags. Igår (onsdag) var de tvungna att lägga i en högre växel för att ha en chans vinna gruppen.

Såhär säger Niklas Velander om gårdagens match.

Inför matchen hade HIF fortfarande chansen att vinna gruppen och gå till A-slutspel, men var dock beroende av andra resultat för att detta skulle ske. Vad som var klart var att en vinst och en bra målskillnad skulle vara i HIF:s favör. ACBB Paris (FRA) i sin tur kunde klättra i gruppen då de endast förlorat med 0-1 mot både Brommapojkarna och Doncaster tidigare i veckan. 

Kvällens matchhjälte Foto: Bjarki Tordarson
Släppte katten ur tunnan.
Foto: Bjarki Tordarson

HIF startade matchen i ett högt tempo och i slutet av första halvlek hamnade Anton Kinnander i målprotokollet efter att snappat upp en retur i straffområdet. HIF kunde i den andra halvleken dra ifrån och när domaren blåste i pipan stod det 4-0 på resultattavlan i de rödblåas favör.

Trots ett bra resultat slutade HIF tvåa i sin grupp, en poäng efter Brommapojkarna som spelade 0-0 mot Doncaster i den avslutande gruppspelsmatchen. De två bästa tvåorna i alla grupper gick även de till A-slutspel, däremot kunde HIF konstatera att de slutat 3:e bästa tvåa på målskillnad och spelar därmed placeringsmatch mot HJK Helsinki (FIN) under morgondagen.”

Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*