Träningsrapport inför Djurgården

Foto: Samone Klinteberg
Foto: Samone Klinteberg

Det är dagen innan match och således även sista träningen innan morgondagens batalj hemma mot Djurgården. Undertecknad tog sig upp till Olympia i förmiddags för att se lagets sista förberedelser.

Förra matchen mot Häcken är bortglömd och nu är allt fokus på Djurgården imorgon. På tal om fokus så var det en väldigt fokuserad träning idag där spelarna hade lagt på allvaret. Alla i truppen medverkade förutom Krafth, Ramadan och Boateng som är på skadelistan. Boateng deltog dock under uppvärmningen innan han steg åt sidan och körde för sig själv resten av passet. Gustav Jarl var inte heller med under träningen, av oklar anledning.

Efter uppvärmningen så var det sedvanligt dags för kvadraten. Pär/Matt drillades som vanligt av målvaktstränare Daniel Andersson vid sidan om med olika skottövningar. Spelövningen – som jag har kallat den – brukar köras dagen innan match och så även idag. Spelarna ställer upp sig i försvars- mittfälts- och anfallspositioner. På vänsterkanten höll Widlund/Uronen tillsammans med Wede lite längre upp låda. På motsatta sidan befann sig Smárason/Landgren tillsammans med Atakora/Lindström. Som vanligt skiftar alla spelare på vardera positioner. Inledningsvis gjordes inte många mål, där vissa spelare slarvade lite i avsluten. Anton Kinnander såg väldigt sugen ut, visade sig i straffområdet och kom till många lägen under hela träningen. Efter en bit in i övningen kom också mer och mer mål, bland annat ett av Simovic som avslutade hårt och distinkt rätt upp i nättaket.

Därefter var det dags för avslutsträning. Bollen ska spelas ut på kanterna, därefter inlägg och avslut i straffområdet. Widlund, Uronen och Wede var kvar på vänsterkanten och på högersidan höll Atakora, Landgren och Smárason till. Resten befann sig centralt. Noggrannheten och fokuset visade sig när Henrik Larsson direkt visslade i pipan efter två rätt grova missar. Managern gav tydliga instruktioner till sina spelare innan övningen kunde fortsätta. Om just det gjorde att det började bli utdelning vet jag inte, men målen började i alla fall komma. Kinnander gjorde ett snyggt mål, Darijan nickade snyggt ner bollen vid ena stolproten och Jordan vrickade in bollen i mål med ena yttersidan. Men fortsatt var det en del missar som bara snuddade vid fötterna på spelarna.

Träningen avslutades som brukligt med inbördes match, som spelades 11 vs. 11. Lagen såg ut enligt följande:

Västar: Pyzdrowski – Björkman, Johansson, Helstrup, Widlund – Achinioti-Jönsson, Bojanic, Uronen – Kinnander, J.Larsson, Simovic
Icke västar:
Hansson – Landgren, Pálsson, P.Larsson, Smárason – Lindström, Mårtensson, Ajdarevic, Wede – Dahlberg, Atakora

Matchen fick ett tidigt mål. Jordan tog sig fram och kom mitt framför mål, där han passade i sidled till Simovic som fick jaga ifatt bollen innan han avslutade upp i nättaket, 1-0 till västarna. Det var bra intensitet under hela den korta matchen och spelarna visade upp ett snabbt spel. En stund senare kvitterade icke-västarna till 1-1 genom en snett-inåt-bakåt passning till Smárason som kyligt bredsidade in bollen vid första stolpen. Matchen fortsatte med mycket vilja och många som ville ha bollen. Närmst ett segermål var Bojanic men lagkaptenen Peter Larsson rensade framför mållinjen. Matchen slutade oavgjort och det hela fick avgöras på straffar. En straffläggning som västarna vann då Atakora avslutade med att pricka stolpen medan Bojanic satte sin efterföljande straff högt och distinkt. En numera frekvent matchhjälte då jag bevakar träningen.

Dagens…

…mål: Darijan blir det som får denna utmärkelse, och det blir två av hans mål. En snygg, välplacerad nick intill ena stolpen och när han avgör med sista straffen högt upp i nättaket, klass.

…citat: Henke utbrast högljutt “Det é mååååååååååååååål!” efter ett – föga förvånande – mål under en av övningarna.

Undertecknads startelva för morgondagen

Pär

Landgren – P.Larsson – Helstrup – Uronen

Atakora – Pálsson – Bojanic – Wede

Simovic – Jordan

 

Emil.Carlsvärd.BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*