Träningsrapport inför Bajen

Olympia dagen innan match Foto: Emil Carlsvärd
Olympia dagen innan match
Foto: Emil Carlsvärd

Det var vår i luften denna förmiddag och solen sken på Olympias gräsmatta när laget gjorde sin sista träning inför morgondagens hemmamatch mot Hammarby.

HIF ska försöka komma tillbaka på vinnarspåret i morgon efter tre raka förluster. I förmiddags avverkades den förberedande träningen där alla närvarade förutom Mikael Dahlberg, Astrit Ajdarevic och Carl Johansson. Laget började som vanligt med uppvärmning, med bland annat joggning sida till sida, där Wede och Achinioti-Jönsson (som båda varit borta pga skada länge) deltog. När det sedan var dags för den sedvanliga kvadraten gick de båda av och löpte vid sidan om och körde övningar med boll tillsammans med fystränare Christer Olsson resten av träningen.

Därefter var det dags för spelövningen. Laget ställde upp sig i försvars-, mittfälts- och anfallspositioner, där spelarna skiftar med varandra. Idag bestod högerkanten av Krafth, Jarl och Lindström och vänsterkanten av Uronen och Widlund. Backlinjen innehöll Larsson, Helstrup och Björkman och centralt befann sig Bojanic, Landgren och Mårtensson. Resterande höll låda centralt uppe i anfallet och skiftade där. Pálsson deltog inte och utgick från träningen innan spelövningen, av okänd anledning.

Som vanligt innebär spelövningen att bollen ska gå genom hela laget för att sedan bli till avslut mot Pär och Matt i målet. Tidigt i övningen slogs en lång kross från en långsida till en annan, som blev helt fel. Då samlade Henke laget i en ring och pratade. Vad som sades där står skrivet i stjärnorna, men antagligen krävde managern mer fokus och mer rörelse. Därefter fortsatte övningen, till en början med inte särskilt många mål. Henke fortsatte vara noga med detaljer, då han mitt i spelet stoppade igen för att be Helstrup slå om en krossboll till Simovic – som blev fel första gången – tills den satt. Därefter blev det ett par mål, bland annat ett ganska snyggt som jag återkommer till senare. Spelövningen fortsatte sedan, men Henke kom att samla spelarna en gång till. Han verkade inte helt nöjd med hur det såg ut, för efter samlingen fortsatte övningen och allt som allt höll den på ganska länge. Efter passet utgick även Krafth från träningen, förmodligen en försiktighetsåtgärd.

I morgon blir andra matchen för nya Södra stå Foto: Emil Carlsvärd
I morgon blir andra matchen för nya Södra stå
Foto: Emil Carlsvärd

Till sist var det dags för inbördes match. Den spelades 9 vs. 9, och lagen såg ut enligt följande:

Icke västar: Pär – Lindström, P.Larsson, Helstrup – Landgren, Mårtensson, Atakora – Ramadan, Simovic

Västar: Pyzdrowski – Jarl, Björkman, Widlund – Boateng, Bojanic, Uronen – Kinnander, Jordan

1-0-målet kom tidigt. En hörna slogs snabbt, Pyzdrowski pushade på sina mannar att täcka spelare och vara på tårna men det hjälpte inte. Lindström slog en kort på första stolpen som Ramadan styrde in, vilket gjorde Matt rasande. 2-0 kom sedan av bara farten. För att sammanfatta den korta matchen så kan man säga; mycket vilja, mindre skönspel. Det var en del felpass och mer ”kämpafotboll” än något direkt bra spel. Icke västarna var det bättre laget och Simovic hade även ett bra skott som Matt räddade. Det var även icke västarna som gick av planen som segrare, matchen slutade 2-0.

Om jag ska ta fram några som stack ut idag så kan jag nämna Pär som såg bra ut under matchen samt gjorde många fina räddningar under spelövningen, bland annat en dubbelräddning. Boateng kändes ganska pigg, och Ramadan var väldigt spelsugen – framförallt under matchen. Även Jere var bra idag, där det kom en del fina inlägg från hans vänsterfot.

Dagens…

…mål: Dagens snyggaste kom under spelövningen. Darijan befann sig på mittplan och slog en lång krossboll ut till Jere på vänsterkanten, som tog emot och skickade in ett perfekt inlägg till Atakora som direkt på volley avslutade i bortre krysset!

…citat: Pär Hansson stod för det då han sade ”Kom igen gubbar, lite kvalité i det vi gör!” under matchspelet då han tyckte spelet med och utan boll var för dåligt.


I morgon är det alltså dags för match mot Hammarby, den första mot stockholmslaget på Olympia på sex år. Laget gick som bekant upp från superettan inför denna säsong, och har startat ganska bra. HIF och Bajen har presterat likadant poängmässigt, det som skiljer är målskillnaden där Hammarby släppt in ett mål mer.

– Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan. Vi vet om att Hammarby kommit upp från Superettan och spelar med stor inlevelse och stort engagemang. Det som är viktigt för oss är att ta hand om taktpinnen, framför allt när vi spelar hemma. Det är mitt fel att vi varit lite försiktiga i de tidigare matcher som vi har spelat här, säger manager Henrik Larsson till HIF.se.

Om morgondagens motstånd säger han såhär:

– Det är ett lag som gillar att spela framåt och fort. Det går ju otroligt fort på deras hemmaarena och de har ständigt folk i rörelse. Det blir viktigt att vi inte bara blir bolltittande utan vi måste se vad vi har runtomkring oss med löpningar vi har. Det blir viktigt att vi är på tårna imorgon.

I truppen kan vi konstatera att Ajdarevic och Bojanic missar matchen pga avstängning. Pálsson, Krafth, Dahlberg och Johansson är alla osäkra kort, men är ändå uttagna i truppen.

Matchtrupp:
1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 4. Fredrik Widlund, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 16. Mikael Dahlberg, 18. Jordan Larsson, 20. Emmanuel Boateng, 21. Mohamed Ramadan, 24. Anton Kinnander, 26. Peter Larsson, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv), 32. Gustav Jarl.

Indisponibla:
10. Anton Wede (skadad)
13. Alexander Achinioti-Jönsson (skadad)
19. Darijan Bojanic (avstängd)
42. Astrit Ajdarevic (avstängd)

Undertecknads startelva

Pär

Krafth – Larsson – Helstrup – Uronen

Lindström – Mårtensson – Pálsson – Atakora

Simovic – Dahlberg

 

Emil.Carlsvärd.BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*