Träningsrapport 9/3: “Väldigt Mångfacetterad Anfallare”

200505 Assad Al Hamlawi under en fotbollsträning med Helsingborg den 5 maj 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92492

På ett soligt och ganska varmt Olympiafält tränade HIF denna dag. Noterbart var att Assad Al Hamlawi deltog under hela dagens träning och att Hurken imponerade i avslutsmomenten…

Med tanke på två matcher på två dagar var dagens träning lätt samt med få involverade. Dessa spelare som deltog var:

Ravy Tsouka, Casper Widell, Rasmus Jönsson, Charlie Weberg, Wilhelm Loeper, Assad Al Hamlawi, Anthony Van Den Hurk, Andreas Granqvist, Vladislav Kreida, Alhaji Gero, Max Svensson, Alex Nilsson, Kalle Joelsson.

Som Vanligt skötte Marcus Linnér uppvärmningen. Därefter tog lekledare Mattias Lindström hand om luffarschack med sprint fram till brädet samt en dribblings-stafett. Lagen var som vanligt Oldboys VS Youngboys och det var också Oldboys som vann majoriteten av tävlingarna.

Efter en simpel passningsövning senare satte man upp en liten kvadrat och övade possesion spel 7 mot 3, där 4 av de 7 stannade på kvadratens kanter. Övningen började trevande och ganska hackig. Man hade svårt att få i ordning ordentliga kombinationer. Det blev dock bättre ju mer tid man spenderade på övningen och man fick då mer fart och flärd, då man spelade mer och mer på one touch. 

Efter drygt 20 minuter satte man upp en ännu större kvadrat och lät målvakterna vara på vardera sida. Målvakterna involverades ganska friskt. Den större ytan gjorde att det hela blev betydligt enklare att få fram kombinationer. Dock strulade det flera gånger även om det såg helt okej ut fram mot slutet. Det är tydligt att man vill bli bättre att hålla bollen inom laget samt att få till ett högre tempo i spelet med boll.

Till sist avslutade man dagens träning med att öva på inläggssituationer samt passningar snett inåt bakåt. Detta blev återigen till en interntävling mellan Old Vs Young. En Interntävling som Young Boys tog hem i en jordskredsseger. Vladislav Kreida Imponerade som vanligt med sina skott utifrån precis som Anthony Van Den Hurk som också imponerade i avslutningsmomentet.

Noterbart är att Assad Al Hamlawi var med på hela dagens träning även om den var lätt. Under den avslutande inläggsövningen märktes det också tydligt att han är den bland anfallarna som är bäst i avslutsfasen bakom Anthony Van Den Hurk. Väldigt Mångfacetterad. Kan avsluta med högern, vänstern, bra på huvudet och med en fin teknik. Vi har så klart en lång väg att vandra tills Assad Al Hamlawi antagligen spelar match igen men Assad Al Hamlawi i truppen innnebär inte bara att man har ett anfallsvapen till. Utan även att Jörgen Lennartssons idé om endast en anfallare på planen har en asterisk bredvid sig.

Efter runt En timme och 20 minuter avslutades dagens träning. 

 

 

1 kommentar

  1. Det får vi hoppas att den asterisken kan utvecklas till att bli ett utropstecken med tiden, för som det är just nu är det bara ett stort frågetecken som hänger över HIF:s anfallsspel – så länge Rasmus mest irrar runt på offensiv planhalva och Hurken hämtar boll titt som tätt, blir våra anfallsförsök väldigt lättlästa och mycket korta…

    Så hoppas Viktor Lundberg snart är återhämtad så man kan testa honom i Rasmus position för se om det finns ett bättre fungerande alternativ på den positionen i ett 4-2-3-1 system – annars bör vi gå över till ett mer klassiskt 4-4-2 så Hurken kan få en lekkamrat på topp, och då blir både uppspelen lättare samt större chans att binda fast bollen i motståndarens straffområde.

    Här hoppas man förstås mycket på Al Hamlawi då hans korta inhopp borta mot Änglarna i fjor (20-30 min?) visade mer konkret & givande anfallsspel ihop med Hurken, än någon annan kombination visat både tidigare och senare. Frågan är bara om man ska våga satsa på Al Hamlawi med tanke på hans skadehistorik som nästan kan tävla med Bakeruds, men kanske det nya Fysteamet har dom rätta verktygen för se till att denna skadehistorik raderas ut helt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*