Träningsrapport 30/3: “Nyförvärvet klev av dagens träning”

210327 Varbergs Robin Tranberg och Helsingborgs Bödvar Bödvarsson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Värnamo den 27 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0041

Dagens träningsrapport kommer från ett Olympiafält med fantastiskt väder. Enda molnet på himlen var egentligen ett nyförvärv som tvingades avbryta träningen…

Saknades Gjorde: Andreas Landgren och Victor Göransson. 

Följande är på Landslagsuppdrag: Brandur Hendriksson, Ravy Tsouka, Andreas Granqvist, Vladislav Kreida, Anthony Van Den Hurk.

U-19 Spelare som deltog var: Adam Kaied, Lucas Larsen och Leo Frigell Jansson. 

Dennis Olsson, som har har varit borta senaste veckan och som tog det lugnt igår tränade hela dagens träning utan problem.

Som vanligt skötte Marcus Linnér dagens uppvärmning innan Mattias Lindström tog över med ett par simpla övningar med boll. Därefter tog Jörgen Lennartsson tog över och satte upp ett moment där man delade upp truppen i två lag, där man på en komprimerad yta lät dessa spela med två minimål på vardera sida. Här är syftet att hålla bollen inom laget, ha ett högt bolltempo och använda så mycket av planens yta som möjligt.

Övningen gick sådär till en början då man hade mängder av bolltapp och slarviga misstag. Det skulle dock bli bättre efter hand fick man till ett par kombinationer inom sina lag.

Resterande delen av träningen (Nästan 60 minuter) allokerades till smålagsspel på en yta lite mindre än Halvplan. 

Lagen var som följer:

Lag Gul: Rasmus Jönsson Casper Widell, Noel Mbo, Adam Kaied

Lag Blå: Viktor Lundberg, Dennis Olsson, Lucas Larsen, Bödvar Bödvarsson

Lag Grön: Emil Hellman, Alhaji Gero, Jakob Voelkerling Persson, Max Svensson

Lag Vit: Charlie Weberg Leo Frigell Jansson, Wilhelm Loeper, Assad Al Hamlawi.

Eftersom att tiden för varje match var liten blev tempot högt och intensivt. Där fanns en del fysiska dueller även om de brukar vara fler. 

Efter drygt halva tiden av Smålagsspelet stannade spelet upp och nyförvärvet Bödvar Bödvarsson klev av och var märkbart hämmad av något. Det såg ut att vara höger ljumske utan att säga allt för mycket. Han behandlades av Marcus Linnér och kunde ta sig av Olympiafältet för egen hand.

Gröna laget vann turneringen. Bödvarssons skada gjorde att man delade upp kvarvarande lagmedlemmar i de resterande lagen och spelade resten av träningen 5 mot 5. 

Imponerade under dagens träning gjorde:

Lucas Larsen: Gjorde idag en av sina klart bästa träningar. 18-åringen har gått lite i skymundan bakom stortalangen Casper Widell men på dagens träning märktes det hur mycket han har utvecklats under sin tid med A-laget på försäsongen. Han har blivit starkare och tar mer plats med sin vokabulär. Han hamnar väldigt sällan på hälarna och har dessutom väldigt fina fötter. Konkurrensen på mittbackspositionen är som sagt stenhård men Lucas Larsen är ett namn att lägga på minnet.

Rasmus Jönsson: Blev glad när jag såg Rasmus idag. Han hade mycket energi och gjorde mycket gott för sitt lag med sin löpningar och goda beslut. Visade idag hur intelligent som spelare han kan vara när han har självförtroende. Hade en fin träning idag igen.

Efter drygt En timme och 40 minuter avslutades dagens träning. 

2 kommentarer

  1. Nope – vi kollade faktiskt inte av detta med klubben heller. Skulle han dock vara frånvarande även idag så är en fråga på sin plats/Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*