Träningsrapport 30/11: “Han klev av med smärta…”

HIF tränade under tisdagen i snöblandat regn på Olympiafältets konstgräsplan.

Saknades gjorde: Anders Lindegaard, Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson, Andreas Landgren, Victor Göransson, Alhaji Gero, Rasmus Jönsson, Anthony Van Den Hurk. 

Man inledde dagens träning med ett par simplare bollövningar. 

Efter det lät man spelarna köra ett par längre passningar till varandra. 

Därefter satte man upp en övning fyra mot fyra. Här skulle man försöka spela sig förbi motståndarlinjen samtidigt som motståndarna då försökte vinna tillbaka bollen och försvara kollektivt. I förlängningen kan man säga att mycket handlade om att få till en timing i sitt presspel och få till ett defensivt samspel som leder till bollvinst och därmed också målchans. En stund in i övning la Jörgen Lennartsson till möjligheten att kontra vid bollvinst.

Överlag såg det defensivt helt okej ut men det är också ett dubbeleggat svärd eftersom offensiven ser ut att ha  en fortsatt utvecklingspotential. Detta då man hade mycket svårt att få till snabba kombinationer som ledde fram till avslutsmöjligheter. Victor Blixt såg pigg ut under övningen med flera fina löpningar och initiativ.

Till sist körde man en turnering i smålag. Det blev matcher om 90 sekunder för att få till ett intensivt och temporikt spel. Lagen var som följer:   

Lag Gul: Brandur Hendriksson, Bödvar Bödvarsson, Dennis Olsson, Rasmus Karjalainen

Lag Blå: Vladislav Kreida, Adam Kaied, Victor Blixt, Noel Mbo

Lag Vit: Charlie Weberg, Wilhelm Loeper, Lucas Larsen, Viktor Lundberg,

Lag Orange: Assad Al Hamlawi, Casper Widell, Benjamin Acquah, Emil Hellman

Efter ungefär 13-15 minuter in i spelet klev Adam Kaied av dagens träning efter en kort diskussion med Marcus Linnér med vd som verkade vara smärta i samma ben som fick sig en törn under matchen i helgen. Kaieds avhopp ledde till att man startade om turneringen på tre lag och splittrade det blåa laget där resterande spelare klev in i följande lag:

Victor Blixt – Lag Gul.

Vladislav Kreida – Lag Orange

Noel Mbo – Lag Vit. 

Spelet var väldigt underhållande med ett högt tempo och flera fina initiativ, spel och anfall. Tävlingsnivån var väldigt hög med en vilja som syntes på de flesta spelare. Assad Al Hamlawi stod för en imponerade träning med sin finurlighet, skicklighet, glöd och var väldigt initiativrik. Imponerade gjorde även Kalle Joelsson som stod för många fina räddningar. 

Träningen avslutades efter en timme och 30 minuter.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*