Träningsrapport 28/6: “Jörgen Lennartsson förändrar”

Dagens träningsrapport kommer från ett varmt Olympiafält där vi kunde skönja en startelva…

Saknades Gjorde:

Alex Nilsson, Jakob Voelkerling Persson, Andreas Granqvist, Victor Göransson, Alhaji Gero. 

Med från lagets U19 var Leo Jansson och Ervin Gigovic. 

Som vanligt skötte Marcus Linner Uppvärmningen med och utan boll. Därefter satte Mattias Lindström upp en övning där man delade upp truppen i två lag, i två kvadrater bredvid varandra. Därefter lät man ett lag spela kvadraten mot det andra laget tills man fick till en bollvinst. Vid bollvinst fick det andra laget chansen att spela kvadraten i “sin” kvadrat mot det andra laget. 

Man spenderade efter detta resten av tiden till tvåmålsspel där lagen till en början var som följer:

Lag Gul: Ervin Gigovic, Leo Jansson, Casper Widell, Emil Hellman, Vladislav Kreida, Benjamin Acquah, Noel Mbo, Adam Kaied, Dennis Olsson,  Assad Al Hamlawi

Lag Blå: Bödvar Bödvarsson, Charlie Weberg, Ravy Tsouka, Andreas Landgren, Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson, Viktor Lundberg, Wilhelm Loeper, Anthony Van Den Hurk, Max.

En regel på högst två touch på egen planhalva sattes på plats. Man kan säga att det “Blåa laget” är det som måste anses vara närmst en startelva och också bör vara de spelare som antagligen spelar i morgondagens träningsmatch mot Varberg.

Man spelade med en slags mix av 4-2-3-1 och 4-2-2-2 där förändringen med Max Svensson och Anthony Van Den Hurk är den som är mest intressant. Van Den Hurk fick rollen som “10:a”, det vill säga rollen bakom Max Svensson, samtidigt som han även sticker på löpningar i djupled bakom backlinjen. Å ena sidan är jag positiv till att Jörgen Lennartsson vågar förändra saker, å andra sidan är jag tveksam till hur utfallet blir. 

Känslan är att Anthony Van Den Hurk kommer behöva tid att vänja sig vid rollen och att han ibland ser alldeles för rigid i sitt löpmönster för att hantera en sådan roll. Jag kan förstå att man hellre sätter Max Svensson högst upp, med tanke på hans speed, men det är min bestämda åsikt att Max är mycket skickligare i spelet med boll utanför boxen. 

Efter en stund förändrade man lagen en gång till och lagen blev därefter som följer:

Lag Gul: Andreas Landgren, Casper Widell, Charlie Weberg, Emil Hellman, Vladislav Kreida, Brandur Hendriksson, Adam Kaied, Benjamin Acquah,  Anthony Van Den Hurk, Max Svensson.

Lag Blå: Dennis Olsson, Bödvar Bödvarsson, Ravy Tsouka, Leo Jansson, Ervin Gigovic, Rasmus Jönsson, Viktor Lundberg, Wilhelm Loeper, Assad Al Hamlawi, Noel Mbo.

Benjamin Acquah sattes här på vänsterkanten, en roll som han i min intervju med honom efter han anlände svarade att han klarar av, även fast han helst spelar bakom anfallaren. Något jag kan förstå för visserligen har han sin speed och förmåga att utmana, men hans löpmönster visade att han inte är helt van vid rollen. Adam Kaied fick även prova rollen som högerytter, något som visade positiva influenser, speciellt då han får möjlighet att skära in i banan. 

Med en dryg halvtimme kvar av träningen minskade man på ytan men fortsatte med sitt tvåmålsspel, med samma lag som förut. Regeln med högst två touch på egen planhalva var kvar. Spelet under denna delen av träningen var inte särskilt positivt. Mängder av felpass, individuella misstag och dålig rörelse. Detta hade till viss del sin grund i regeln om bara två touch, vilket förvisso gjorde det svårare i uppspelsfasen, men det var fortfarande undermåligt.

Man har även smärre problem med sin offensiv där man sällan bryter mönstret utan allt för ofta använder sina kanter, på grund av för lite rörelse och för lågt bolltempo. Det Blåa laget hade dock lite lättare att hitta lösningar och kombinationer ju längre övningen led.

Man avslutade dagens träning efter En timme och 30 minuter.   

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*