Träningsrapport 27/1: “Martin Olsson klev av efter drygt 45 minuter”

Dagens träning på Olympiafältet skedde i ett kallt januari-duggregn. Flest blickar riktades mot Martin Olsson vars, vara eller inte vara, fortfarande är ovisst…

 

Saknades gjorde: Anders Lindegaard, Rasmus Jönsson, Anthony Van Den Hurk, Kalle Joelsson, Marcus Olsson, Assad Al Hamlawi och Dennis Olsson.

Marcus Linnér ledde som vanligt uppvärmningen samt ett par enkla övningar med boll medan Sven Andersson skötte uppvärmningen med målvakterna. Mattias Lindström tog därefter hand om två inledande övningar, en sprint och en passningsövning, där han adderade ett tävlingsmoment med hjälp av ett minimål. Något som naturligtvis höjde intensiteten.

En stor del av dagens träning skulle handla om det defensiva spelet. Man spenderade nästan 40 minuter på en övning där ett försvarande lag i 4-2-1 formation skulle stå emot ett anfallande lag. Det anfallande laget attackerade nästan bara genom kanterna. Eftersom att en så stor del av dagens träning fokuserade på denna övning kommer dagens träningsrapport att bli kortare än vanligt.

Eftersom Jörgen Lennartsson läste upp 4-5-1 formationerna från ett papper finns det en stor chans att dessa defensiva formationer är defensiva formationer som Jörgen Lennartsson har funderat på och övervägt inför träningen.

Dessa var:

Andreas Landgren, Ravy Tsouka, Andreas Granqvist, Martin Olsson

Vladislav Kreida, Victor Göransson


Ravy Tsouka, Casper Widell, Andreas Granqvist, Emil Hellman

Jakob Voelkerling Persson, Brandur Hendriksson


Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson, Charlie Weberg, Emil Hellman

Brandur Hendriksson, Victor Göransson


Det är närmast fascinerande och höra Jörgen Lennartsson förklara och beskriva sin fotboll under sina träningspass. Bara om en så enkel sak som hur han vill att Defensiva Mittfältaren ska förflytta sig om bollen spelas ut på kanten. Eller som en så liten detalj som hur en mittback ska vrida kroppen för att dels ha koll på spelet, men även hur anfallaren i boxen förflyttar sig och hur man då ligger rätt, markerar och kan rensa bort bollen. Det märktes att lagets defensiva rörelsemönster blev bättre ju längre övningen led.

Ryktenas man Martin Olsson klev av efter drygt 45 minuter av träningen. Andreas Granqvist gjorde det samma efter ungefär 55 minuter.

200505 Martin Olsson under en fotbollsträning med Helsingborg den 5 maj 2020 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92492

Därefter blev det spel 5 mot 5 på liten yta mellan de som stannat kvar. På grund av att ytan var liten och att det var så få spelare involverade jämfört med hur det avslutande matchspelet brukar vara, var tempot högt, intensivt med en hel del dueller. Jakob Voelkerling Persson fick en smäll som fick honom att ta sig för huvudet, lite orande med tanke på hans historia med hjärnskakningar, men hoppade tillbaka in i spelet en stund senare och det bör därför vara okej med honom. 16-åringen Simon Bengtsson imponerade idag igen. Han har fortfarande en del att lära och skillnaden i det fysiska spelet visar sig ibland under övningarna, men hans inläggsfot för en 16-åring är verkligen riktigt imponerande. Han kom verkligen in i sitt riktiga element under 5 mot 5 spelet med det höga tempot och kravet som det ställer på det tekniska spelet. Vände idag vackert bort sin motståndare med en två-fotare och avslutade kallt och vackert i bortre.

Brandur Hendriksson hade även han en fin träning. Fördelade bollen bra när han agerade offensiv mittfältare under den annars “Defensiva” övningen men också vass som den defensiva mittfältaren när han var med i det försvarande laget. Låg rätt, vann boll och var ett bra stöd för backlinjen. Utifrån hur Jörgen har formaterat lagen under träningarna är det en högst kvalificerad gissning att Brandur Hendriksson och Vladislav Kreida kommer spela tillsammans på mittfältet.

Efter cirka En timme och 40 minuter avslutades dagens träning på Olympiafältet.

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*