Träningsrapport 22/10: “Det här är HIF:s stora problemställning”

Dagens träningsrapport kommer från konstgräset på Olympiafältet.

Saknades gjorde: Ravy Tsouka, Brandur Hendriksson, Jakob Voelkerling Persson, Assad Al Hamlawi, Alhaji Gero. 

Glädjande var att Victor Göransson deltog i hela träningen. 

Victor Blixt var även han ute på konstgräset, men spenderade mestadels av tiden med Marcus Linnér innan han klev av. Det går alltså fortsatt framåt med Blixts rehab.

En hel drös med akademispelare var med idag inklusive Ervin Gigovic, Anton Nilsson, Amin Al Hamawi samt William Westerlund. Just 17-årige mittbacken Westerlund talas det mycket gott om som ett stort rödblått framtidsnamn och har flera ungdomslandskamper på CV:et.

Träningen inleddes med en ganska enkel passningsövning under ledning av Mattias Lindström. 

Därefter delade man upp truppen på tre lag. Här skulle ett lag försöka anfalla genom etablerat anfall över halvplan, vid bollvinst fick det försvarande laget då tillfälle att kontra på andra sidan. Ett lag vilar då under tiden. Lagen var som följer:

Vit: William Westerlund, Charlie Weberg, Ervin Gigovic, Anton Nilsson, Vladislav Kreida, Viktor Lundberg, Rasmus Karjalainen.

Gul: Bödvar Bödvarsson, Casper Widell, Victor Göransson, Dennis Olsson, Rasmus Jönsson, Noel Mbo, Wilhelm Loeper.

Blå: Emil Hellman, Lucas Larsen, Andreas Landgren, Amin Al Hamawi, Adam Kaied, Benjamin Acquah, Anthony Van Den Hurk.

Det såg hyfsat ut under övningen. Man har fortsatt väldigt svårt att bryta ner etablerade försvar då bolltempot och rörelsen helt enkelt är för lågt. Det händer dock att man kommer igenom men då är beslutsfattandet helt enkelt för långsamt. Det är också här HIF:s stora problemställning ligger inför resten av seriespelet, då det är i fasen av mycket bollinnehav och inte omställningar som man har störst problem. Något som oroar då det är just etablerade anfall som är signifikativt för hur matcherna ser ut.

Man gick sedan över till att spela tvåmålsspel över halvplan med samma lag. Matcherna var intensiva då dessa bara var på ett par enstaka minuter. Högt tempo och hyfsad rörelse stundtals. 

Det hela slutade med vit turneringsseger.

Träningen avslutades efter drygt en timme och 20 minuter.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*