Träningsrapport 15/7: “Gott gro offensivt”

Dagens träningsrapport kommer från ett Olympiafält som fortfarande känna på värmen.

Saknades gjorde: Jakob Voelkerling Persson.

Alex Nilsson sågs jogga runt Olympiaområdet. Målvakten bör därför vara påväg tillbaka. 

Victor Göransson var uppe och körde några simpla övningar tillsammans med Marcus Linnér.

Marcus Linnér var även den som hade hand om uppvärmningen. 

Den inledande övningen var en övning som man har använt ganska friskt den senaste tiden och som syftar till att öva på posession spel. Man delade upp truppen i två lag, där syfte är att hålla bollen inom laget medans det andra laget jagar. Ett antal spelare var med i det bollförande laget. Man skulle kunna säga att övningen är som en “uppsizead” variant på kvadraten. Det såg hyfsat ut.

En stor del av dagens träning skulle gå till ett slags tvåmålspel där det gula laget med Trebacks/fembacks linje fick börja med boll för uppsel. Det blåa laget fick möjlighet att ställa om vid bollvinst. Lagen var som följer:

Gul: Charlie Weberg, Andreas Granqvist, Ravy Tsouka, Dennis Olsson, Adam Kaied, Vladislav Kreida, Benjamin Acquah, Noel Mbo, Alhaji Gero.

Blå: Andreas Landgren, Casper Widell, Emil Hellman, Bödvar Bödvarsson, Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson, Wilhelm Loeper, Viktor Lundberg, Assad Al Hamlawi, Anthony Van Den Hurk.

Du märker säkert att det i blåa laget är ganska ordinarie från mittfältet och framåt. Det är inte en helt oäven gissning att det också är dessa spelare som kommer spela i startelvan på Söndag. Övningen verkade främst just vara till för dessa spelare som fick möjlighet att ställa om på tre mittbackar, detta då Västerås ställer upp med en Fembackslinje. 

Man lyckades hyfsat med att ställa om och man märker att det finns mycket gott gro offensivt att ta av med Anthony Van Den Hurk, Assad Al Hamlawi och Wilhelm Loeper. Dock känns det också som att samarbetet inte helt har satt sig än och arbetas vidare på. Tempot var lägre än igår, något som naturligtvis är förståeligt med tanke på att det sällan gavs tillfälle till att vila samt att Värmen är som den är för tillfället.

Intressant är att Adam Kaied bytte väst med Viktor halvvägs in i övningen och fick möjlighet att spela på Högerkanten. Han fick kontinuerligt instruktioner av Sven Andersson. Adam Kaied imponerade ett par gånger med sin fina teknik och snabba fötter.

Man avslutade dagens träning med en lekfull nicktävling mellan de yngre och äldre. De Yngre tog hem segern men inte utan att de äldre ifrågasatte Marcus Linnérs förmåga till att hålla räkningen.

Träningen avslutades efter En timme och 30 minuter. 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*