Thörn: Anteckningar efter Damlagets utklassning.

210604 Helsingborsgs Mia Westerblad jublar med lagkamrater efter 0-1 under fotbollsmatchen i Division 4 Sydvästra Skåne mellan Landskrona och Helsingborg den 4 juni 2021 i Landskrona. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0058

HIF:s Damlag spelade mot Landskrona Bois dito och skåpade ut motståndet med 7-0. Här är det jag tar med mig: 

 

  • Can we do that again, please?

Efter mer än ett år av abstinens fick vi verkligen uppleva publik på läktaren under en HIF-Match igen. Till er som stod längst bort och sjöng samt levde om: Tack! Ni gjorde min dag, även fast jag fick hurra för mig själv på pressläktaren med en massa Boisare.

  • You gotta’ shake the ice off…

Det såg nervöst ut i början men efter HIF:s 1-0 var det egentligen aldrig någon diskussion om vart de tre poängen skulle hamna. HIF var överlägset. Och ska vara överlägset. Här ska dock Kristoffers Schönbecks matchcoachning creddas. Flera gånger om gjorde han de förändringarna som krävdes, antingen i form av byten eller i spelsystem.

  • Oh… Go on then…

I rätt tät konkurrens var Sanna Nilsson i min bok matchens lirare. Från sin vänsterkant var hon ett ständigt hot. Snabb, teknisk och hade en fin flärd. Tre kvalitéer som är fina att ha om man har en så pass stor förkärlek för att bryta in i banan som Sanna Nilsson har. Ett kännetecken som flera gånger dessutom föll väl ut. Spännande spelare.

  • Leaders does what leaders says…

Jag var lite halvt tveksam till att sätta en 38-åring på topp när tränaren själv uttryckt att han vill ha ett agressivt spelande HIF, med ett presspel som ska höra därtill. Men det dröjde väl ungefär 7-8 minuter innan jag såg vilken enorm presens Mia Westerblad har på planen. Tung, vann boll, spelskicklig och driver på laget. Och då har jag inte ens nämnt hennes tre mål. En Ledare. Både i karaktär och i hennes spelsätt.

  • The last Stance…

Mittbacksparet med Josefine Wiksell och Johanna Andersson var mer eller mindre felfria under 90 minuter. Båda två “bailade” flera gånger ut andra spelare som blivit överspelade. Extra kredd ska gå till kaptenen Josefine Wiksell som var en riktig klippa. Fick dessutom kröna sin insats med ett mål, men även en riktigt fin glidtackling Ala’ Glenn Hysen på Wembley när tiden började tickade upp mot 90′.

  • Stuck in the Middle with you…

Stephanie Petersson är en riktigt stabil 8:a på mitten. Bra teknik, Spelsinne och rörlig. När HIF tappade lite väl mycket boll på mitten var hon den som fick det hela att gå ihop i det tysta med flera passningar på få touch.  Därför också rättvist att hon fick toppa insatsen med ett mål i andra halvlek.

  • Any sides with that order?

Om man får önska sig något mer efter 7-0 borta mot Bois och en känsla av att vara totalt överlägsna? Ett aggressivare presspel samt en lite snabbare högerkant. I längden måste man såklart hota lika mycket högerkanten som man gör på vänsterkanten för att inte bli alltför förutsägbara, dessutom tror jag säkert att man kommer möta flera backlinjer som inte är lika spelsäkra. Då är ett mycket bättre presspel en väg framåt.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*