Thörn: Anteckningar efter Damlagets derby mot Stattena.

210612 Helsingborgs Josefine Wiksell jublar tillsammans med Sanna Nilsson efter 4-0under fotbollsmatchen i division 4 västra mellan Helsingborg och Hittarp den 12 juni 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0060

HIF:s damlag spelade derby mot Stattena under Söndagen och vann med 13-0. Det här tar jag med mig: 

 

  • The Developmental Paradox…

HIF:s damlag har i många avseenden lanserats som ett framtidsprojekt där man ska utveckla sin verksamhet och sina yngre spelare. Idag, när man möter ett flicklag från Stattena och man själva spelar med fullvuxna kvinnor på många positioner blir utvecklingsvärdet: Nada. Man är så totalt överlägsna att det blir snudd på löjligt. Det finns en orimlighet att HIF ska börja sin resa i Division 4:a som ur ett rättviseperspektiv är fullt förståelig men även smått parodisk i praktiken, något målskillnaden 38-0 också visar.

 

  • Away from the Spotlight…

Det har pratats för lite om Mittbacken Johanna Andersson under inledningen av säsongen. Stabil, Teknisk, hyfsat snabb, bra tillslag och passar väldigt bra i rollen som bollfördelande mittback, slår väldigt bra korta och långa uppspel. Enormt trygg i spelet med bollen och kan inte minnas att hon har gjort något misstag såhär långt. När Josephine Wiksell inte har varit på banan har hon varit den som styr och ställer i backlinjen, något hon gör med bravur.

 

  • Gott och Blandat…

För HIF:s del handlar en stor del av matcherna att hitta en jämnhet i sina prestationer. När man är såpass överlägsen som man är är det ofta lätt att man stundtals under 90 minuter lutar sig tillbaka, slappnar och lossar lite på den höga högstanivån som man har. Kvalitén på bolltempot, intensiteten i rörelsen sänks och misstagen blir fler. Förståeligt, men det är också synd för när man spelar på toppen av sin förmåga spelar man riktigt fin fotboll.

 

  • The Offensive injection

Amanda Hjalmarsson är en intressant spelare. Fin teknik, bra spelförståelse och hyfsat stark. Stod för flera fina intentioner matchen igenom och såg spännande ut. Har väldigt mycket fotboll i sig men bör bli betydligt mer intensivare i sina löpningar och arbetsrytm för att kunna utnyttja hennes kvalitéer till fullo i anfallsspelet.

 

  • The Question Mark…

Mia Westerblad blandar och ger ute på planen just nu. Kan stå för en aktion där hon med sin styrka och tyngd vinna bollen och slå en suverän djupledspassning för att i nästa minut och situation slarva och slå bort bollen. Mia Westerblad ska vara på planen, problemet är att jag fortsatt inte tycker att man har hittat en roll där man kan utnyttja hennes spetskvalitéer.

 

  • Job’s a good ‘un

19-åringen Rebecka Wintroth imponerade idag. Jobbade hårt på sin vänsterkant och löpte väldigt mycket. Har en fin spelförstålse och spelar för sin ålder extremt moget. Gör sällan misstag, utan behöll hellre bollen inom laget än att försöka överarbeta situationer. Gjorde dessutom ett snyggt mål idag.

 

  • Rabbit in a hat…

Det är kul att se Isabel Aguilar sparka boll. Spelar inspirerat, har en fin teknik och en bra speed. Det syns tydligt att hon spelar futsal för hon är väldigt snabbfotad och bra på små ytor. Dock hamnade hon i mitt tycke lite för högt upp i banan och bör nog hellre sättas i den nummer 10 roll som hon spelade mot Hittarp för att utnyttja hennes teknik och spelfördelningsförmåga på ett bättre sätt.

 

 

1 trackback/pingback

  1. Smått och gott i HIF-världen… – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*