Tävlingssäsongen står för dörren

Efter en stark försäsong, där HIF fortfarande är obesegrade, så drar allvaret äntligen igång. Svenska Cupen väntar och för HIFs del så innebär det ett besök på Östgötaporten i Norrköping.

Oavgjort, mot Mjällby, och övertygande segrar mot Sundsvall och Värnamo. Så ser HIFs försäsong ut under 2018. Nu lägger vi dock träningsmatcherna till handlingen och går in i Svenska Cupen. För motståndet står dessutom ett av Sveriges främsta klubbar under de senaste säsongerna – IFK Norrköping.

Våra motståndare har verkligen blandat och gett under sin uppladdning. Efter att ha mött kinesiskt, kroatiskt och irländskt motstånd i Portugal spelade IFK Norrköping säsongens första träningsmatch på svensk mark, mot svenskt motstånd. På andra sidan planhalvan stod Jönköping Södra, som åkte ur allsvenskan i fjol. Peking dominerade, inte helt oväntat, matchen men hade extremt svårt att få hål på HIFs seriekonkurrenter. Med tio minuter kvar skickade man dock in segermålet och en 1-0 seger, i genrepet, var ett faktum.

Just ineffektiviteten är väl det som kännetecknat Pekings försäsong. Detta trots att man fyllt på truppen med HIF-bekantingar som Simon Thern och Jordan Larsson. Fyra mål, på fyra matcher, lär knappast skrämma HIF-försvaret i cuppremiären. Men att det är ett Allsvenskt topplag som står på andra sidan, i morgon, är det ingen tvekan om. David Mitov Nilsson, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg osv. Listan kan göras lång med välkända etablerade profiler.

Vi noterar även att målskytten mot Jönköping, Alexander Jakobsen, faktiskt provtränade med HIF redan 2014. Dock blev det inget kontrakt för mittfältaren som, istället, hamnade i Falkenberg. Efter att han pryglat en medspelare med en ispåse fick dansken dock lämna klubben och numera återfinns han i Norrköping.

För HIFs del så levererade man en imponerande insats mot Värnamo senaste. Det var nog även viktigt att våra nyförvärv, Bjarnason och Moro, fick göra sina första mål för klubben. Just Moro har imponerat i sin nya roll som yttermittfältare och känslan säger att han kommer göra livet surt för en hel del ytterbackar den kommande säsongen.

HIF kommer till spel med följande trupp

2. Carl Johansson

3. Fredrik Liverstam

6. Andreas Landgren

7. Anders Randrup

8. Mamudo Moro

9. Alex Timossi

10. Darijan Bojanić

11. Adam Eriksson

15. Max Svensson

16. Mikael Dahlberg

18. Oke Akpoveta

21. Charlie Weberg

23. Jonathan Larsson

25. Kalle Joelsson

30. Pär Hansson

35. Casper Seger

37. Carl Thulin

99. Andri Runar Bjarnason

Med Östersunds resa i färskt minne så behöver vi nog inte påminna om vikten av framgång i Svenska Cupen! Numera är detta den “enklaste” vägen ut i Europa och vem vill inte uppleva internationella matcher på Olympia igen?

Matchen spelas på Östgötaporten i Norrköping med start klockan 16.00. För er som inte finns på plats så kan man följa matchen via CMore

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*