Supporterkollen – Syrianska FC

Så väntar en borta match i Södertälje mot ett stukat Syrianska. Inför matchen har Allt Om HIF varit i kontakt med Robert Buyukkilic och han tror att ett hemma starkt Syrianska har chans på att ta poäng från serieledarna.

Syrianska spelade sin senaste match mot BK Häcken och det gick minst sagt inte bra då Syrianska förlorade med hela 4-0, Robert hade ett ganska enkelt svar på varför det gick som det gick.

– De var helt enkelt bättre än oss. Jag tycker vi gör en bra första halvlek men de var klart mycket bättre.

Med det i hamn valde vi att blicka framåt mot söndagens match mot HIF.

– Det blir en jätte svår match. Vi är i och för sig ganska starka hemma och även om det inte är jätte stor publik så är det ett starkt stöd från de som är där.

– För hoppningsvis kan vi hålla det som vi gjorde nere i Helsingborg, där det tog väldigt lång tid innan Helsingborg gjorde mål på oss och efter det var matchen i princip slut. Med lite tur kan vi ta en poäng. Men spelar HIF bra, så som de gjorde mot Trelleborg, vinner de antagligen ganska lätt.

– Sen är det nog en fördel för oss att Alexander Gerndt och Marcus Nilsson är borta.

Syrianska gör sin första säsong i Allsvenskan och parkera för nu läget på kvalplats. Trots att säsongen än så länge inte gått som många önskat för Syrianska har tränaren Özcan Melkemichel inte sjunkit i popularitet hos Syrianska fansen.

– Vi är glada och nöjda över att vara i Allsvenskan. Samtidigt ska man inte vara nöjd. Vi är jätte nöjda med tränarens insats och det kan inte skyllas på honom. Vi har råkat ut för väldigt många skador och en del avstängningar (bland annat är nyss comebackande Johan Arneng avstängd mot HIF). Om det inte vore för skadorna hade vi antagligen legat högre upp i tabellen, antagligen för både Trelleborg och Norrköping. Men nu har vi två nyförvärv och vi hoppas att de ska tända till och hjälpa laget och nu blickar vi bara framåt.

Ett av de där nyförvärven är en ex. HIF:are, det är den gamle skyttekungen Razak Omotoyossi och om honom säger Robert så här.

– Razak är jätte duktigt, men han har varit skadad mycket under sin tid i GAIS. Men han är farlig, när han var frisk två matcher så gjorde han två mål. Vi hoppas att han har med sig den formen hit. Sen tror jag att han skulle gilla att göra mål på sin gamla klubb.

Men utöver Razak och Mamadou Fofan (som är det andra nyförvärvet) så ser Robert gärna två nyförvärv till.

– Vi behöver en riktig målspruta. Vi har Ijeh men han behöver hjälp. Sen behöver vi en stark mittback som kan styra hela backlinjen. Så som Sleyman brukar göra, men nu har han varit skadad nästan hela våren.

– Sen är det stor skillnad på den ekonomiska situationen mellan en klubb som Syrianska och HIF. Vi har inte så mycket pengar och får köpa det vi har råd till och sen bygga ett lag och det är vår tränare väldigt bra på.

 

1 kommentar

  1. Lättare utan Gerndt & Marcus? Då har han inte kollat upp HIF:s 2 senaste matcher där det inte gick så pjåkigt utan dom två spelarna men Syrianska får gärna tro det är en fördel…

    Även om man upplevt många “släkten-är-värst-syndrom” genom tiderna så tror jag inte chansen är stor att Razak sänker sitt g:a HIF – för det första är han väl knappast förstaval på plan och det man sett av honom i GAIS har inte direkt gjort en sömnlös…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*