Supporterkollen – Mjällby AIF

Nu är matchen mellan HIF och Mjällby bara några timmar bort. Och det är ett Mjällby som inte svarat upp mot de ställda förväntningar, ett Mjällby som inte lyckats producera ett effektivt anfallsspel och ett Mjällby som tappat sin vassaste spelare.

Säsongen närmar sig som bekant sitt slut. Mjällby befinner sig inför matchen på en tolfte plats med endast fem poäng ner till kvalplats och då har de ändå fler matcher spelade än de flesta andra. Så här sammanfattar Cicci Haglund, ordförande i Sillastrybarna, säsongen fram tills dagens datum.

– Genom hela säsongen har Mjällby haft svårt att göra mål på sina chanser. Det är en av de största anledningarna till att de ligger där de ligger. Jag hoppas och tror fortfarande att de ska klara sig kvar, Slutspurten blir tuff men laget är så bra att de ska klara det. 

Sommarens transferfönster har påverkat klubbarna olika, vissa har varit mer aktiva än andra. För Mjällby innebar sommaren att deras målglade anfallare El Kabir lämnat Allsvenskan för nya äventyr i Italien. Cicci låter ändå positiv när vi pratar om El Kabirs ersättare (som faktiskt är två spelare).

– Pärlan (Per Eriksson). Det räcker. Han är helt kanon, med honom i laget lyfte sig alla, förutom de senaste matcherna. Tyvärr har Erton inte visat det vi alla vet att han kan, men det kommer mot HIF.

Som det ofta tjatas om, och med det gör jag med glädje, så är HIF på Olympia en otroligt tuff uppgift. Det är bara Standard de Liège som lyckats besegra HIF där i år. Men Cicci är säker på om att allt vill sig väl så kommer även Mjällby att göra det.

– Det viktigaste är att Mjällby gör mål på sina chanser då kan laget slå vilka som helst. Laget är bättre än de har visat hittills.

När vi sedan blickar framåt så gör Cicci och jag det mot olika mål. Cicci hoppas att hennes Mjällby ska klara sig kvar, medan jag drömmer om guld. Cicci fick tycka till om både Mjällbys och HIF:s framtid och hon säger så här.

– Jag tror Mjällby tar sex till åtta poäng i de resterande matcherna och klarar sig kvar. De slutar på 11 plats tror jag.

– Klara inte HIF detta försprånget är de inte värda att vinna SM-guldet.

Och slutligen så fick Cicci tippa eftermiddagens match och det finns en tro om att Mjällby ska kunna skaka HIF på Olympia.

– 2-2 och Pärlan och Eken gör målen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*