Supporterkollen – IF Elfsborg

Hemmapremiären närmar sig och som motstånd står som bekant IF Elfsborg. AOH har inför matchen pratat med Anders Hultin, ordförande i Guliganerna, och han är segerviss.

Elfsborg är av många hissade som favoriter att vinna Allsvenskan 2011, bland annat av en av mina medarbetare här på AOH. En som också tror på Elfsborg vinner guld i år är Anders Hultin som är ordförande i Guliganerna, Elfsborgs supporterklubb.

–   Vi har ett lag för guld, men sedan är det många parametrar som skall stämma för att vi skall ro hem det. Men visst, 2011 det är vårt år så känns det!

Elfsborg har inför säsongen värvat en del riktigt intressanta spelare bland annat David Elm och Lasse Nilsson. Den sistnämnde var den som sköt Elfsborg till seger i hemmapremiären mot Häcken.

–   Alla spelare och främst anfallare behöver göra mål för självförtroendet. Att han gjorde det redan i förta matchen är självklart glädjande men jag tror att både han och andra runt om kring Elfsborg hade haft en hel del tålamod.

Båda lagen vann sina premiärmatcher, det som dock talar för HIF är att Elfsborg de senaste säsongerna har haft svårt att ens ta poäng på Olympia. Något Anders Hultin nu tycker att det är dags att ändra på.

–   Det är spännande, båda lagen tippas i toppen och behöver en bra start på säsongen. Vi har haft svårt på Olympia de senaste åren, men nu är det dags att ändra på det.

Förra säsongen var HIF väldigt stabila på Olympia, det var inte många lag som kom till Helsingborg och tog med sig några poäng hem. Detta är något som jag givetvis hoppas att HIF bygger vidare på, Anders Hultin har dock nyckeln för en Elfsborgs seger klar.

–   Det är vårt försvar, även om Jon Jönsson är borta kommer vi att ha ett bra försvar som är grunden för att vi själva ska kunna upp i banan.

Ett bra publikstöd är viktigt både på hemma och bortaplan. I samband med att Guliganerna i år jubilerar satsas det ordentligt på att stötta Elfsborg på Olympia imorgon.

–   Guliganerna firar 20 år, och nu i bortapremiären har vi subventionerat resan till 150 kronor för alla medlemmar. Vi kommer att rulla ner med 5 bussar och sedan kommer det säkert en hel del på egen hand som vanligt när vi möter Helsingborg.

Sedvanligt bad jag om ett tips om hur matchen slutar. Anders valde att inte svara i siffror utan säger istället så här.

–   Jag är inget bra på att tippa exakt resultat, men om jag säger att Svenskaspel ger ett fantastiskt bra odds på Elfsborg så förstår du att jag tippar en säker 2a.

3 kommentarer

  1. Ja, Viktor Elm hade varit en riktigt spektakulär värvning…. Tråkigt då att det bara var den trist brorsan de fick…

  2. Tror det är en fördel för HIF att få möta Elfsborg redan nu.Såg matchen mot Häcken och de såg inte särskilt samspelta ut.Särskilt inte Elm -Nilsson men de kommer säkert att bli det framöver. Anders du menar förstås att HIF ger ett fantastisk bra odds 2,20. HIF är ju något av ett bogeyteam för Elfsborg ha ha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*