Spelarna i HIF chockade över den dystra ekonomin

HIF:s ekonomiska problem påverkar även spelarna. På onsdagsmorgonen kallades hela truppen kallats till ett informationsmöte. 
– Vi visste att det var ansträngt, men att det var så här illa hade jag ingen aning om, säger lagkaptenen Pär Hansson till kvp.se

Foto: Bjarki Tordarson
Pär Hansson är lika chockad över den dystra ekonomin som övriga medlemmar är.
Foto: Bjarki Tordarson

2013 var ett mörkt ekonomiskt år för Helsingborgs IF. Föreningen gjorde en förlust på närmare sju miljoner kronor och klubbstyrelsen har berättat för Helsingborgs Dagblad att man var tvungna att sälja spelarrättigheter för att undvika konkurs.

Beskedet är överraskande för spelartruppen som är mitt i uppladdningen inför den allsvenska premiären.
– Det kom som en chock. Egentligen har vi spelare inte med det att göra eftersom det finns anställda som sköter ekonomin. Jag räknar med att de har koll på allt. Samtidigt är det aldrig roligt när något sånt här händer. Trots att man hela tiden försöker fokusera enbart på att prestera på planen så är det klart att man påverkas, säger Pär Hansson till kvp.se

Och det är ju klart att även spelarna blir påverkade. men ingen har fått reda på exakt hur läget ligger till.
– Det är aldrig roligt när något sånt här händer. Alla HIF-supportrar, dit räknar jag självklart mig själv också, tycker så klart att det är jobbigt.  Jag har bara läst det som står i tidningarna, men vi har fått information om att vi ska få veta mer innan träningen i morgon, avslutar Pär Hansson.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*