Spelarbetyg Syrianska FC – HIF

Här kommer spelarbetygen efter kvällens cup-match mot Syrianska FC.

Per Hansson – 3,4.
Hade på det stora hela inte så mycket att göra. Utsparkar och fotspel inte alls lika bra som vanligt. I slutet av matchen fick Per (och det övriga försvaret) gummiben och hade svårt att få bort bollen när Syrianska låg på för kvittering. Räddningen på Marcus Nilssons tunnel-tillbakaspel höjer betyget ett par snäpp.

Markus Holgersson -3,9.
Markus är inget om inte en äkta kämpe. Säker defensivt och bidrog en hel del till det, för dagen, ganska uddlösa HIF-anfallet. Bjöd på några fina djupledslöpningar på sin kant och även ett par inlägg. Mer sådant!

Marcus Nilsson – 3,8.
Några småmissar mot slutet, annars en säker insats. Nära att göra självmål och skall nog tacka Per lite extra idag.

Hannu Patronen – 2,5.
Hannu hade inte en bra dag. Förlorade en hel del dueller och tog en del felbeslut. Inte samma Hannu som när han var som bäst förra året.

Erik Wahlstedt 3,0.
Erik hade det stundtals svårt på sin kant där Syrianska kom fram ganska lätt. (Till viss del säkert beroende på att Erik Sundin och Rasmus Jönsson spelade som vänstermitt stora delar av matchen.) Att Erik inte är van att spela på vänter sida och att det var första matchen på ett tag spelar nog in en del också.

Christoffer Andersson – 3,7.
Kämpe som mattades en del del mot slutet av matchen. Borde helt klart skjutit direkt på jätteläget långt inne i Syrianskas straffområde. Istället hann (som vanligt) en försvarare emellan. Har mer att ge offensivt.

Marcus Lantz -3,4.
Fick springa enormt på mitten. Godkänd insats och lite till. Vi saknar formen från i höstas. Trots det viktig för laget.

Marcus Bergholtz – 3,0.
Blandade och gav en del idag. Missade en del enkla passningar, men vann å andra sidan en del boll.

Erik Sundin – 3,1.
Tvåmålsskytt med ett antal pigga djupledsköpningar. Inte lyckad som yttermittfältare, bättre som anfallare. Snabb i djupet och mycket kyliga avslut. Det som drar ner betyget ganska rejält är att Erik är väldigt stillastående och endast tar löpningar, när det är klart att bollen kommer att slås på honom (nästan inga öppnande löpningar för andra spelare alltså). Vi saknar också lite jävlar anamma. Erik väger väldigt lätt i närkamperna. Om han ens går in i dem.

Rasmus Jönsson – 2,5.
Väldigt, väldigt blek idag. Hade ypperligt avslutsläge men valde att hoppa över istället. Det vore klart oroande om Rasmus blir lika osjälvisk som Henke. Vi hoppas att förtroendet och formen återkommer.

René Makondele – 2,8.
Målskytt men inte mycket mer. Vill ständigt ha bollen på fötterna men sedan händer oftast inte mycket. Lättläst och omständlig. Hotar knappast någon gång på djupet. Väger lätt i närkamperna – om han går in i den (se Erik Sundin). Vi vill se en René med mer fart – och med bättre avslut.

Fredrik Svanbäck – 3,7.
Bästa inhoppare och absolut en av HIF:s bättre spelare idag. Tar många tomma löpningar och hjälper därigenom sina medspelare. Låg bakom mycket av det HIF skapade i anfallsväg den sista timmen.

Adama Tamboura – 3,1.
Helt OK insats. Offensiven blir bättre med Adama på plan som kan använda sin snabbhet för att utmana. Positionsspelet var lika bra som i tidigare matcher (dvs inte alls bra) och Adama lever högt på sin snabbhet.

Andreas Landgren – 3,4.
Piggt inhopp. Bidrog med energi och tempo när mittfältet började få svårt att hänga med i värmen.

Totalt sett ingen höjdarmatch från HIF:s sida. Oerhört skönt med vinst trots att det var Cup-match OCH på plastunderlag! Dessutom utan Henke.

Vi återkommer med spelarkommentarer under morgondagen.

1 kommentar

  1. Kan inte någon här som gör dagen efter med Bosse fråga honom varför Makondele hela tiden ska hålla på och klacka bollen när ett helt annat moment skulle vara mycket mer effektivt. Igår hade han t.ex. en boll som han kunde skjutit direkt på men så valde han det svåra, en klack. För helvete säg till Bosse att han förmedlar att klackar bara hör hemma när man leder med 3-0.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*