Spelarbetyg Hammarby – HIF

Jere Uronen stod för en bra insats + ett klassmål igår Foto: Björn Wijk
Jere Uronen stod för en bra insats + ett klassmål igår!
Foto: Björn Wijk

Andra raka segern och HIF är på uppåtgående i slutskedet av säsongen. 1-4 blev slutresultatet med fyra olika målskyttar, där Jere Uronen gjorde det snyggaste med en projektil i bortre krysset! Här kommer mina spelarbetyg från matchen.

Startelvan:

1. Matt Pyzdrowski 4 – Amerikanen stod på nytt för en riktigt bra insats och var en av de bättre igår. Gjorde många riktigt bra räddningar och stod ivägen för hemmalaget. Var även bra i luftspelet, och kändes stabil matchen igenom. Stor bidragande orsak till segern.

—–

6. Andreas Landgren 3 – Precis som hela backlinjen stod Landgren för en bra insats igår. Försvaret har känts riktigt stabilt de senaste matcherna och alla jobbar verkligen för varandra. Andreas var inte lika offensiv på sin kant som vanligt, men det berodde nog mycket på att Hammarby anföll mestadels på kanterna och kom till många inlägg, vilket gjorde att Landgren fick fokusera sig på defensiven. Och det gjorde han bra.

2. Carl Johansson 3 – Stabil matchen igenom, och fungerar bra tillsammans med Helstrup i mittförsvaret. Fick motstå många inlägg men hade inga större bekymmer med detta utan nickade bort de flesta farligheterna. Bra match från Johansson. 3+.

3. Frederik Helstrup 3 – Gör också en bra match. Är aggressiv, gick på några offensiva rajder vilket bland annat föranledde 1-3-målet av Uronen efter en hörna som dansken skaffade. Stabil defensivt och går sällan bort sig.

28. Jere Uronen 4 – En av de bästa på plan igår. Duktig defensivt trots mycket jobb då Hammarby spenderade mycket tid längs kanterna. Väldigt offensiv, precis som vi vill ha det, och gör också ett mål och en assist. Kommer runt fint på kanten vid 0-1-målet och spelar snyggt fram Prica, och gör sedermera 1-3 där han på halvvolley pangar in en projektil i bortre krysset från drygt 25 meter! Precis som manager Larsson så undrar man hur hög hastigheten var på det skottet…

—–

11. Arnór Smárason 3 – Fungerar bra som yttermitt och fortsätter göra bra insatser. Islänningen gjorde igår en assist, till Simovics 1-4-mål med ett snyggt inlägg bakom backlinjen, och var också nära att bli målskytt i slutet – ungefär en tå ifrån. Springer, kämpar och sliter och kommer till en del inlägg.

5. Johan Mårtensson 3 – Ny bra match från HIFs lagkapten. Precis som senast var han lugn och trygg i mitten, och kändes stabil hela matchen. Fördelade bollar fint igår upp till anfallen med ett bra passningsspel, och jobbade hårt som vanligt. 3+.

10. Anton Wede 3 – Verkar ha hittat sin roll på det centrala mittfältet. Ser ut att ha fått ett bättre självförtroende efter många bra insatser på rad nu. Är bra med bollen och väldigt svårfångad. Deltar i de flesta anfall och farligheter och gör också ett mål – om än något turligt. Jobbar hårt. Utbytt i andra. 3+.

14. Lalawélé Atakora 2 – Gör det godkänt igår. Har en del boll på sin kant, försöker skapa chanser och kommer till inlägg. Är dock fortsatt lite svårt och veta var man har honom, och är lite för omständig i vissa situationer fortfarande. Utbytt i andra.

—–

9. Robin Simovic 2 – Tar sig till rätt plats vid rätt tillfälle och gör ett bra mål. Har dock inte utöver det några direkta målchanser i övrigt. Är inte så delaktig i själva spelet och försvann ut matchbilden ibland. Står för en fruktansvärt onödig satsning i andra halvlek med dobbarna före och får också utvisning, vilket sänker betyget något.

22. Rade Prica 2 – Gör ett snyggt mål med klacken tidigt i matchen. Använder sin fysik på rätt sätt. Fick en del bollar i djupet som sedan kunde leda till att de fick fast bollen i anfallet. Har precis som sin anfallskollega inte särskilt många målchanser utöver målet. Står ändå för en godkänd match. Utbytt i slutskedet. 2+.

—–

Inbytta:

13. Alexander Achinioti-Jönsson X (in 85) – Kul att han får lite speltid och får känna på Allsvenskt spel. Spelade dock för kort tid för att betygsättas.

18. Jordan Larsson X (in 89) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

29. Jesper Björkman X (in 80) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Övrig trupp: Pär Hansson (mv), Mattias Lindström, Emmanuel Boateng

—–

Betygsskala:

1: Underkänd

2: Godkänd

3: Bra

4: Hög allsvensk klass

5: Landslagsklass

 

Matchreferat från gårdagens seger hittar ni här.

 

Emil.Carlsvärd.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*