Sommardröm blev mardröm

Det märktes att det varit uppehåll i Allsvenskan och att det nu äntligen var dags för hemma match igen. Redan under onsdagen var det febril aktivitet nere på Sundstorget då det var dags för Veckans Match-event, där supportrarna kunde få se HIFs stjärnor på nära håll.

publikenDet var mycket folk i rörelse omkring Olympia under torsdagseftermiddagen innan insläppet öppnade. Många var ute efter biljetter och det trampades otåligt utan för den gula boden redan en och en halv timme innan matchstart. Regnet kom på besök strax innan matchstart, men lagom till domaren blåste igång matchen hade molnen skingrat sig igen.

Även nere på supporterpuben The Headless Swan var det full rulle på eftermiddagen då det var premiär för Kärnan Lager, bryggd av Helsingborgs Bryggeri och framtagen tillsammans med supporterklubben Kärnan. Vilket enligt rapport var ett populärt öl som gick åt fort under eftermiddagen.

Innan match blev det underhållning av Linus Svenning som blivit något av ett Youtube-fenomen. Först ratad av IDOL och  senare inbjuden till tävlingen vilket han tackade nej till, istället började han lägga ut låtar på youtube och därefter har det tagit fart med massor av delningar på Facbook bland annat. Han återkom sedan i halvtids vilan för att spela ytterligare en låt.

130331_Christoffer_Andersson4
500 matcher och mer därtill. Tyvärr fick “Stoffe” inte vara glad hela kvällen.

När det var dags för presentation av laget så stannade man upp vid Christoffer Andersson som man premierade med en krans för att han har spelat mer än 500 tävlingsmatcher för klubben och han fick en stående ovation av Olympia publiken.

Matchen i sig behöver vi ju inte beröra i några närmare ordalag. Den annars alltid “Sjungande 37an” stannade även av mot slutet av matchen med följden av att allt utom en liten del av arenan var jobbigt tyst. Vilket är förståeligt, då det som skulle bli en trevlig sommarkväll plötsligt förbyttes och blev en riktigt otäck mardröm.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*