Som en påse Gott & Blandat

Alejandro Bedoya. Kärnan. Andreas Linde. Bengaler. Portugal. Rasmus Jönsson. Ramlösa Södra. Träningsmatch.  – Ja, det är en härlig blandning och mix av det mesta som är aktuellt idag.

Dagens första, och mest glada nyhet, (om det nu stämmer. Inget är ju klart förrän det står på HIF.se – gammalt ordspråk) är att Alejandro Bedoya ska vara klar. Allt enligt den gode Dencker på Alltid Fullsatt.
Alejandro Bedoya ser ut att stanna i HIF åtmistone under våren. Enligt amerikanske fotbollskribenten Greg Seltzer talar mycket för att han skriver på ytterligare ett lånekontrakt på sex månader med Helsingborg.”

Jag är dock tveksam till just ordet “lånekontrakt”. För rätta mig om jag har fel, men är inte Bedoya Free Agent? I vilket fall, det är ju en viktig pusselbit i Roars lagbygge, det är jag övertygad om.

***

Kärnan har vaknat upp från en lite småsömnig supporterförening, som spretade åt många håll utan en rak linje, till en aggressiv, utåtriktad, framåtriktad och energifylld förening av supportrar. Det känns som det är klass rakt igenom på arbetet nu och det är glädjande att se hur detta tas emot av oss supportrar.
Tydligen är intresset större än aldrig förr då det gäller resa till bortapremiären. Och det är naturligtvis enormt glädjande. Vi hoppas på en av HIF-färgad folkfest på Myresjöhus Arena den 8:e april! Mottot är: #allatillväxjö!

***

Andreas Linde är uttagen till det svenska U-21 landslaget. Stort. Och vi som följt Andreas sedan de yngre åren, är naturligtvis väldigt glada och stolta. “Det kan bli något stort av den pågen, tro mig!”

***

Bengaler, rökbomber, whatever. Jo, jag vet, jag ska inte kasta mig in i den debatten. Naturligtvis är det ett fint skådespel som komplement till stämningen på en välfylld arena. Dock finns det fortfarande väldigt mycket “men” i debatten. Säkerhet etc etc . Själv tänkte jag spontant på att det i så fall åter skulle bli tillåtet att röka en cigarett på arenan? För det var väl på grund av just röken som det förbjöds?

***

Portugal. Det sägs vara runt 15-20 grader varmt där nere vid den här tidpunkten. Alla tiders. Det blir både skönare och roligare att studera HIF anno 2013 på nära håll då…

***

Skulle pratat lite mer med Rasmus idag. Fick inget svar.
Och då kom nyheten precis om att han var i Frankfurt för att skriva på (låne)kontrakt.
Rasmus Jönsson byter bänken i Wolfsburg mot anfallet i Frankfurt. Tyska första-ligan mot den mindre medialt uppmärksammde andra-ligan. I vilket fall, det är så klart positivt då jag är övertygad om att Rasmus får spela. För det är det han behöver just nu för att utvecklas ännu mer.

Om inget annat lär vi få se mer av Rasmus på AOH iaf…

***

HIF har än så länge inte värvat en enda spelare. Inte EN spelare, utan ett helt lag! Nåja, nu är det väl knappast så att någon från Ramlösa Södra kommer hoppa in i HIF:s A-lag. Samarbetet är dock inte på pappret klart än. Och det ska bli intressant att höra från HIF-håll hur de tänker kring detta, då Ramlösa känns som en lite för låg nivå för att lufta reserver i? Kan dock tänka mig att det kommer gynna HIF:s ungdomar lite mer. Men vi får se.

***

ymer2
Fredrik Ymer – Med ett efternamn som är svårt att rimma på?

 

Träningsmatch nu på söndag. Årets första. Den spelas i Danmark och motståndet heter OB. Skulle naturligtvis vara väldigt intressant att se hur laget ser ut så här efter vinterdvalan.

***

 

 

 

Ja, inget av ovanstående var egentligen någon nyhet. Och eftersom jag inte har något bra efternamn som man kan rimma på likt – “Dencker Tänker”, så får jag väl helt enkelt kalla mina spretiga funderingar för något annat. Eller inget alls.

 

 

2 kommentarer

  1. Trevligt också med livstecken från AOH då det inte hänt så mycket här, men kan å andra sidan göra med att det inte hänt så mycket kring HIF heller…
    Men nu börjar det röra sig med träningsmatcher och Sv. Cupen som står & stampar runt hörnet nästan (knappt 1 månad), så ska bli skoj att följa rödblått för allt vad tyget håller -:)
    Tycker det är helt rätt väg att kolla upp möjligheterna kring ett avgränsat & kontrollerat användande av pyroteknik. Det har funkat på annat håll (bl.a. Österrike) så varför inte här också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*