Smått och gott i HIF-världen “Premiärer, EM och tränarbyte”

Vi summerar några av de HIF-relaterade nyheter som dykt upp de senaste dagarna. Allt för att ni inte skall missa något kring Skånes Stolthet

I fredags var sista arbetsdagen för våra spelare som nu kan se fram emot en ledighet som sträcker sig tom 6 Januari. Merparten lär bege sig utomlands på en välförtjänt semester medan Adil Kizil, och Olof Mellberg, ser till att fylla på truppen med lite nya “kompisar” innan återstarten efter nyåret.

Helgen 4-5 april är satt som premiärdatum både för Allsvenskan och Superettan och de båda division 1-serierna. Alla fyra serier startar alltså samma helg denna gång. 1 Juni tar man ett månadslångt uppehåll i samband med att Fotbolls-EM spelas runt om i Europa. Söndag 8 november är den sista omgången för Allsvenskan. Du kan läsa mer om säsongen nedan

Allsvensk premiärhelg i April

På tal om EM-slutspelet så har ju Sverige, med Andreas Granqvist som kapten, lottats i samma grupp som Spanien och Polen. Dessutom tillkommer ytterligare ett Play-Off lag ur gänget Bosnien/Hercegovina, Irland, Nordirland eller Slovakien. Då Play-Off spelet inte går av stapeln förrän i Mars så får vi snällt vänta tills dess innan vi får full koll på våra EM-motståndare. Klart är dock att Sverige möter Spanien den 15 Juni och Polen den 24 Juni. Det sista laget, som kvalar in i gruppen, blir Sveriges motståndare på självaste midsommarafton. Något som dock borde kittla lite extra är det faktum att OM Sverige blir grupptvåa så kommer man spela åttondelsfinal den 29 Juni – på Parken i Köpenhamn!!!

Grattis säger vi till den förre HIFaren, Christian Järdler, som nu kliver in i ett nytt tränaruppdrag. Framöver är det Örgryte som gäller för Järdler som, i somras, fick sparken från Östers IF där han varit verksam sedan 2017. 37-åringen tillhörde ju HIF 2000-2005 och noterades för närmre 90 matcher i den röda tröjan (Uppgifterna har, under kvällen, dementerats av ÖIS så fortsättning följer)

När vi ändå är inne på tränarfronten så fick Jörgen Lennartsson foten igår. Den förre HIF-tränaren har haft en jobbig säsong och klarade, med nöd och näppe, att undvika en nedflyttning med sitt Lilleström (där vi bla hittar Arnor Smarason). Men i det negativa kvalspelet, mot IK Start, så blir det alltså inte Lennartsson som för förtroendet att leda laget.

Du har väl förresten inte missat vår auktion till förmån för HIFs satsning på dam – och flickfotboll? Auktionen, som ligger på Tradera, pågår tom 10 December och det är några riktiga dyrgripar som vi har fått tag i. Så in och försäkra dig om en schysst julklapp till någon HIF-supporter – eller varför inte till dig själv?

I dagarna gick HIF ut med nedräkning och uppmaning till förlängning av årskort på Olympia 2020.  Nu stämmer Supporterklubben Kärnan in i uppmaningen och lägger dessutom in en högre växel med utlysning av ”1500 på Södra”!

Kampanjen spelar på förra årets ”1000 på Södra”, en uppmaning som uppnåddes när den tusende årskortsinnehavaren på Södra anslöt sig till gemenskapen i maj. I år höjer de alltså målet. 2020 ska vi bli 1500 årskortsinnhavare på Södra stå. Förläng ditt säsongskort på Södra stå idag via denna länken, och var redo med att fixa säsongskort till familj och vänner som av någon anledning inte hade det 2019 när försäljningen öppnar för allmänheten i början av december. Perfekt i julklappstider!

AOH drivs, i stor utsträckning,  på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*