Smarason och Linde i Europaspel

Arnor Smarason vänder hem till Island Foto: Samone Klinteberg

Arnor Smarason och Andreas Linde är två före detta HIF:are som under torsdagen deltog i kval till Europa Conference League för sina respektive klubbar.

Andreas Linde kom till HIF:s akademi som 15-åring efter att ha lämnat Rydebäcks IF, och tog sig som 18-åring sedan även upp till HIF:s a-lag. Det blev dock bara tre matcher i Helsingborgs IF, innan Linde som 22-åring lämnade klubben. Ny klubbadress blev norska Molde FK, och där har målvakten blivit kvar ända sedan han anlände i 2015.

160807 Sveriges målvakt Andreas Linde under fotbollsmatchen mellan Sverige och Nigeria den 7 augusti 2016 under OS i Manaus.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59012

Under torsdagen mötte Molde schweiziska Servette på bortaplan i den andra matchen av den andra kvalrundan. Efter 3-0 på hemmaplan var det norska laget i förarsätet, och Andreas Linde startade i mål i vanlig ordning. Den andra matchen slutade 2-0 till Servette, trots en utvisning under första halvlek för det schweiziska laget, så tillställningen blev inte så bekväm som Linde och hans lagkamrater hade önskat. Oavsett det är man nu vidare till den tredje kvalrundan av Europa Conference League, i vilken man kommer att möta turkiska Trabzonspor.

Arnor Smarason kom till HIF från danska Esbjerg 2013 och gjorde 16 mål på 64 matcher under sin tid i Skånes Stolthet. I 2015 lämnade han sedan för spel i Hammarby, och sedan har han gått via norska Lilleström och nu landat i isländska Valur Reykjavik.

Arnor Smarason vänder hem till Island
Foto: Samone Klinteberg

Även Smarason spelade match under torsdagen, när Valur mötte norska Bodö/Glimt. Efter en 3-0-förlust på hemmaplan förlorade Valur med 3-0 även på bortaplan, och åkte därmed ut i den andra kvalrundan av Europa Conference League med buller och bång. Smarason blev inbytt i den första matchen och startade den andra, men det gjorde tyvärr ingen skillnad.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår täta bevakning av världens finaste förening!

1 kommentar

  1. Arnor Smarason kom till HIF 2013 som ersättare för en annan stor spelare Alejandro Bedoya. Smarason spelade hos oss i tre säsonger; tillhopa 55 allsvenska matcher; 12 mål. Inför säsongen 2016 släppte HIF honom till Hammarby; ett stort misstag och en stor anledning till att vi åkte ur Allsvenskan 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*