Smarason “- Jag fortsätter kanske som högerback”

Sedan Henrik Larsson deklarerade att islänningen Arnór Smárason var för dyr för HIFs budget så har många frågor bubblat upp i huvudet på oss supportrar. Är Smárason värd den höga lönen som det sägs att han har? Är hans tid i HIF på väg att ta slut? Finns det en spricka mellan Smarason och Larsson? Finns det något intresse för honom?

Foto: Bjarki Tordarson
Smarason fortsätter att “ge allt” trots kontraktssituationen
Foto: Bjarki Tordarson

“Det kan mycket väl hända att jag förblir högerback den kommande säsongen” säger landslagsmannen till mbl.is. Emil Krafth är ryggskadad för tillfället vilket har öppnat för den ganska ovana position för Smárason, som för övrigt bara har fått spela en handfull gånger på den position som han var värvad till att spela på.

Om att spela på högerbackspositionen säger han såhär: “Det är väldigt nytt och spännande och jag tycker att jag gjort det bra i de föregående matcherna. Jag har tagit med mig det jag kan som ytter och har fått lära mig den defensiva delen allt eftersom.”.

Det har pratats mycket om Henkes och Arnórs relation. “När Henke tog över som tränare i December så tog han in mig på kontoret och sa att han inte kommer att använda mig för att jag var för dyr och att det vore bäst att jag började leta efter en ny klubb.” säger Arnór till mbl.is. Han är jättenoga med att poängtera att det inte var något personligt mellan honom och Henke. “Henke har hela tiden varit tydlig med att det inte handlar om något personligt. Vi har inte diskuterat det något mer men ingenting hände i Januarifönstret. Fönstret är ju fortfarande öppet i både Sverige och Norge men jag lägger all fokus på HIF just nu.” säger han till mbl.is. “Helsingborg är en vacker stad och riktigt trevlig och livad under sommaren. Staden andas fotboll och förväntningarna är alltid höga. HIF är en av de största klubbarna i Sverige och målet är att alltid hamna på topp tre i Allsvenskan.”. Arnór fortsätter, “Efter det som hänt säsongen 2014 med bl a premiären och ojämna prestationer så var motivationen  att komma till Olympia inte alltid där hos många av supportrarna men sedan Henrik Larsson tog över i vintras så känner man riktigt hur folk blir mer engagerade och att längtan till premiären blir stor. Henke är en levande legend och jag stortrivs att ha honom som tränare.”

Att lägga sig ner och ge upp finns inte i islänningens ordbok, “Jag är inte den som letar upp ett skjul när det blåser lite. Efter årsskiftet kom jag in med inställningen att inte deppa ihop och ge upp. Istället tar jag det till mig, kavlar upp ärmarna och vänder det till motivation och helt enkelt bevisar att jag är värd min lön. Och nu har jag ju fått chansen från start de två senaste matcherna mot Häcken och Kalmar.”.

Man brukar säga att när en dörr stängs så öppnas en annan. Att spela som högerback kanske till och med kan gynna honom.
“Att bli omskolad till högerback kanske är en möjlighet för mig att spela mer med landslaget. Mitt mål är ju att vara med i Lagerbäcks trupp. Island har en spännande tid framför sig och jag vill gärna vara en del av den.” fortsätter han.

HIF åker, som bekant, på träningsläger på måndag och kommer att vara där till månadsskiftet. “När vi kommer hem så är det cupmatcher som väntar innan vi sparkar igång Allsvenskan och som det ser ut just nu så kommer jag att spela i den röda tröjan även denna säsongen.” avslutar Smárason som har 2 år kvar på sitt kontrakt med Helsingborgs IF.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*