Sju gånger tre är lika med tjugoett!

-Vi är inne i en process där vi bygger nytt. Vi är där BP befann sig när de var i division 1

Sista matchen, i den 23:e omgången av Superettan, har precis blåsts av och HIF har luggat ännu ett av topplagen på poäng. För vilket annat lag i serien hade en poäng på Grimsta IP kännas som en seger men i min bok så har HIF förlorat ytterligare två poäng i jakten på en återkomst till högsta serien.

För vilket annat lag i serien är fyra förluster, på 23 omgångar, ett imponerande facit. Men nu är vi inte vilket lag som helst utan vi är det laget som både har den högsta spelarbudgeten och den mest rutinerade truppen av dem alla.

Visst måste man kunna kräva att man kan kräma ur mer fotboll och poäng med ett sådant lag? Eller vad säger du PeO?

Pär Hansson, Peter Larsson, Johan Persson, Darijan Bojanic, Andreas Landgren! En femklöver som tillsammans spelat mer än 700 Allsvenska fotbollsmatcher! Att jämföra med BP och Dalkurd vars, samtliga spelare, tillsammans kommer upp i 100-talet…

Där är bara sex lag i årets upplaga av Superettan som gjort färre mål än vad HIF har gjort. Där finns inget lag som är i närheten av så många oavgjorda matcher som vi är. TIO kryss är en konst bara det!

Att vi når poäng mot lag som Falkenberg, Dalkurd, Trelleborg och BP må så vara. I de matcherna har vi snarare vunnit en poäng istället för att förlora två. Men i de övriga då?

Varberg, Åtvidaberg, Värnamo, Frej, Gais och Gefle – samtliga lag på den nedre halvan och självklara vinstmatcher av ett lag med vår kaliber. Men icke!

I Helsingborg bygger vi fortfarande efter 23 omgångar…

Kvar har vi nu sju omgångar innan säsongen kan vara över. Tjugoen poäng ligger i potten och än så länge finns fortfarande en teoretisk chans för HIF att hinna i fatt Trelleborg men det lär krävas maximal utdelning framöver.

Närmast väntar Varberg och Falkenberg på hemmaplan innan vi beger oss till Gävle och ett möte med årets besvikelse i Superettan. Då ska man ändå ha i åtanke att Gefle plockat fyra poäng mer än HIF efter sommaruppehållet…

En till synes enkel hemmamatch, mot Värnamo, följs av bortamöten med Degerfors och Örgryte innan vi avslutar seriespelet mot Öster den 4 November.

Under samma period skall Trelleborg bla möta Öster, Falkenberg och Dalkurd. Och kanske kan det bli vår smala lycka…om PeO hinner bygga klart dvs!

2 kommentarer

 1. Jag höll på allvar att få en hjärnblödning av att titta på dagens bedrövliga HIF “spel”.
  Brukar inte känna mig så uppgiven, bedrövad & fullständigt förvånad över hur fruktansvärt dåligt i princip samtliga spelare simultant agerar i en match….
  De så vilsna ut, INGEN vet naturligt vad man ska göra med bollen innan man får den.
  Inget som helst flow i spelsekvenserna.
  Edwin hoppas jag att vi sett för sista gången i vår röda tröja, fullständigt horribel i sina opolerade satsningar, han som skulle vara outstanding i superettan!
  Jag tror att högst hälften utav dagens trupp är kvar 2018, de håller inte ens i superettan, bara att ärligt inse.
  Att vi trots allt är med i kvalracet är ett mirakel, skulle vi mot förmodan gå upp, har vi minst 25 milj mer att investera i föreningen….

 2. Sex gånger två är 12 och det är, som du påpekar Martin, 12 förlorade poäng som hade betytt en betydligt trevligare tabell. De sex matcher du räknar upp är matcher som HIF borde och hade kunnat vinna om laget levt upp till förväntad standard. Jag blir mer och mer bekymrad över Peo som tränare och tror ärligt talat inte att han är mannen att föra upp HIF i allsvenskan igen. I min bok ska ett lag som HIF stå upp och dominera matcherna på Olympia. Motståndarna ska ha respekt och HIF ska våga anfalla. Men så har det inte sett ut! Visst är det kul med kvitteringarna i slutminuterna i de två senaste omgångarna, men spelmässigt har det sett bedrövligt ut.
  Trodde länge att Henke skulle få ha kvar titeln som 2000-talets sämste HIF-tränare men nu har han fått en allvarlig konkurrent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*