Simovic åker till Uganda

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovic under sin tid i HIF Foto: Bjarki Tordarson

Robin Simovic kommer inte vara med i matchen mot FC Nordsjälland i morgon. Han är i ett betydligt varmare klimat. Närmare betsämt Uganda.

Foto: Bjarki Tordarson
Simovic åker till Uganda
Foto: Bjarki Tordarson

Anledningen till anfallarens resa till det afrikanska landet är projektet Pearl of Africa Environment (PEA) som hans mor grundade tillsammans med Seruwm Isaac 2011. “Jag vill stötta min mors projekt, men jag tror att jag själv har en del att lära också. Jag tror att resan kan vara bra för mig.” säger Robin Simovic till HIF.se. PEA är ett projekt som syftar till att få ett samhälle som bryr sig om välfärden i miljön och att befolkningen använder den på ett hållbart sätt.

Jag hoppas att jag är en förebild för många och jag hoppas att jag kan tillföra något i projektet. – Robin Simovic

Simovic stannar i Uganda fram till på onsdag då han återvänder till januarikylan i Helsingborg och fotbollen igen. Men det är inte bara en resa för att umgås med sin mor. Under vistelsen ska han även besöka en fotbollsskola och skänka en del saker som han fått av vänner och släktingar.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*