Shelton funderar…

Det har nu spelats tre matcher i Allsvenskan för HIF:s del och ikväll väntar den fjärde. På Behrns Arena tar ÖSK emot Sveriges för nuvarande bästa lag som har inlett serien med tre raka segrar och HIF hoppas självklart på att ta en fjärde raka seger. Bosse Nilsson antyder att det blir samma startelva som i de senaste matcherna, vilket innebär att vi forttsätter spela utan Adama Tamboura på vänsterbacken. Gör han säsongsdebut mot Halmstad på torsdag? Holgersson kommer alltså förmodligen fortsätta på högerbacken och “Stoffe” får stå ut med att lira på vänsterbacken, åtminstone i en match till. Tror inte det behöver vara negativt för HIF:s chanser till poäng att Adama inte kommer till spel, visst är han en otroligt bra och viktig spelare för HIF men ibland brister det i det defensiva och i en match mot en av HIF:s absoluta mardrömsmotståndare på bortaplan så ser jag gärna att HIF fortsätter på den inslagna vägen med att i första hand prioritera defensiven.

I övrigt hade jag gärna sett ett positionsbyte mellan Sundin och Makondele på yttermittfältet, den position som fungerat sämst inledningsvis och kan vara i behov av lite små justeringar. Andra förändringar jag vill lyfta fram som viktiga inför kvällens match är den att för tillfället kontrakts-velande Andreas Landgren börjar ta lite mer ansvar i uppspelsfasen, Landgren har inledningsvis spelat enormt mycket sidled/bakåt och måste “lyfta” på blicken och börja hitta kreativa passningar från det centrala mittfältet. Viktigt även att han börjar ta sina farliga djupleslöpningar från sin centrala position för att skapa mer passningsalternativ i den sista tredjedelen av plan.

Anfallet med Rasmus och “Henke” har sett stundtals riktigt bra ut, men ännu har man inte nått upp i riktigt samma nivåer som under hösten. Dags ikväll?

HIF har som alla säkert vet haft väldigt tufft för ÖSK på bortaplan sedan den allsvenska comebacken och vad talar för ett trendbrott ikväll? Kanske inte så mycket med tanke på att ÖSK har ett bättre lag än på mycket länge, men kanske är det just detta som kan gynna HIF? Nästan under alla år sedan återkomsten har HIF varit favoriter i matcher mot Gefle,ÖSK och liknande men numera vet den breda fotbollspubliken att lag som dessa är en otroligt svår motståndare och främst på hemmaplan. Kan kanske gynna HIF att inte vara alltför favorittyngda inför kvällens match?

En annan sak som man ska ta i beaktande inför matchen är den att HIF har ytterligare en växel i det offensiva spelet än vad som visats upp hittils, släpper det ikväll?

***

3 kommentarer

  1. Makondele måste börja leverera också. Har haft det motigt i starten i serien, och nu är det upp till bevis för honom att visa att han bör starta.

  2. Måste hålla med när det gäller Landgren. Skriv på kontraktet, öppna dina ögon och bli inte en ny sidleds-Danne! (även om malmö-tattaren har haft sina framgångar)
    Nu är det dags att jaga bort Örebro-spöket!

1 trackback/pingback

  1. Örebro SK - Helsingborgs IF « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*