Sandra Björkenhall: “Supporterskap för mig är kärlek, kärlek till min stad och till mitt lag. Det är en del av min identitet, det visar var jag kommer ifrån”.

180802 Tifo på Olympia inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 2 augusti 2018 in Helsingborg. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Detta är intervjuserie med, och om, supportrar. Jag vill med denna idé, att göra en intervjuserie om och med HIFare i alla åldrar, lyfta fram det som enligt mig är det viktigaste som den svenska fotbollen har – sina supportrar!

Först och främst, kan du berätta lite om dig själv?

Jag är 38 år, född och bosatt i Helsingborg. Jag har bott här hela mitt liv och kan inte tänka mig att bo någon annanstans. Jag har ett stort sportintresse, förutom HIF följer jag Rögle och Arsenal aktivt. Förutom sport ägnar jag mycket tid åt att gå på konserter och att resa.

Varför började du följa HIF?

HIF har varit med sedan barnsben. Mina föräldrar var båda mycket idrottsintresserade och det blev naturligt att följa HIF. Jag och mina syskon fick turas om att följa med på matcherna. Jag är med andra ord uppväxt med HIF.

Vad skulle du säga att du är för typ av supporter?

Jag är en aktiv supporter som följer mitt lag i medgång och motgång. Jag går på alla matcher jag kan, mestadels hemmamatcher, men även någon bortamatch. De matcher jag inte kan gå på ser jag på TV.

Vad är supporterskap för dig?

Supporterskap för mig är kärlek, kärlek till min stad och till mitt lag. Det är en del av min identitet, det visar var jag kommer ifrån. Supporterskap stärker vi-känslan och glädjen av att göra något tillsammans.

När du går på Olympia, från vilken sektion ser du matchen? Går du med någon speciell person eller personer eller varierar det?

Jag sitter på Västra och brukar gå med min sambo, svärfar och svägerska. När barnen är hemma följer även de med. Det är viktigt för mig att föra vidare fotbollstraditionen till mina barn.

Vilket är ditt bästa HIF-minne?

Åh, det är så många. Men jag måste säga guldet 2011. Att få möta spelarna för ett spontant firande på Olympia var härligt!

Vilket är ditt sämsta HIF-minne?

2016 när Gefle, mot slutet, vänder och vinner matchen med 3-2. Det kändes som spiken i kistan och att HIF skulle åka ur allsvenskan. Vilket de också gjorde efter kval.

Vilken är din favoritspelare i HIF? Både historiskt och i dagens trupp?

I dagens trupp är det Andreas Granqvist, en backgigant med utmärkta ledaregenskaper.

Genom tiderna är det såklart Henrik Larsson!

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*