Robin Simovic “Malmö…Helsingborg…det är ett jobb som ska göras”

Inför 2016 tog japanska Nagoya Grampus, med sponsorhjälp från Toyota, in bla Robin Simovic för att sikta på en topplacering i J-League. Trots 11 mål av den förre HIFaren så slutade säsongen i besvikelse då klubben blev nedflyttade från den högsta divisionen. Men nu leker fotbollslivet för anfallaren igen. 

 

2015 gjorde Robin Simovic 12 mål på 25 matcher för Helsingborg i allsvenskan. Han var ett eftertraktat byte men valde, kanske något oväntat, att flytta till Japan och Toyota ägda Nagoya Grampus. Självklart var det en rejäl omställning för den gänglige anfallaren men succén i Japan lät inte vänta på sig. När säsongen summerades så hade Simovic tryckt in 11 mål på 29 matcher. Gick det bra för den förre HIFaren så gick det betydligt sämre för laget som tvingades börja om i andra divisionen inför årets säsong.


 

Till NordicBets podcast, Ljugarbänken (med bla Mattias Lindström), säger dock anfallaren att där fanns andra alternativ i samband med utlandsflytten och menar också att han inte har något större intresse av att vända hemåt de närmsta åren.

 

-Andra året i HIF var tungt för mig, då fanns det lite andra klubbar. Och även 2015 fanns det klubbar på sommaren som var sugna. Men det var inget jag kände var prio just då. Jag ville göra klart året i Helsingborg och sen komma utomlands, vilket jag lyckades med. 
Enligt Simovic fanns där intresse från lag som Norrköping, AIK och Hammarby. Däremot var det tyst från MFF-håll, en klubb som anfallaren höll till i under dryga nio år.

 

– Det har aldrig hänt att någon ringt därifrån. Och det är inget jag väntar mig heller att de ska göra. Jag är på en annan resa nu, trivs bra i utlandet och hoppas stanna så länge som möjligt utomlands. Sen återvänder jag till Sverige, till någon klubb.

Jag kände att jag ville ut. Jag var 24 år och att skriva på ett nytt tre- eller fyraårskontrakt i en svensk klubb… jag ville testa mina vingar och det var en perfekt ålder för mig att komma iväg.


 

På frågan om hur Simovic ser på sina tidigare klubbar så säger han så här om MFF 

– Det är en klubb jag spelat i tidigare, precis som andra klubbar. Det är inte så att det är något känsligt för mig. Malmö… Helsingborg… det är ett jobb som ska göras. Jag var i Malmö från att jag var 10-19, så jag har varit där jävligt länge och vet hur det fungerar där. Men jag känner inte så att det var känsligt att jag spelade i Helsingborg, det är ingen fara för mig.

 

MFF är inte ”klubben i ditt hjärta” eller så?

– Nej, det kan jag inte direkt påstå.

 

Han säger också att när kontraktet med Nagoya går ut så är det ingen idé för allsvenska klubbar att höra av sig.

– Nej, det finns ingen poäng.

 

Simovic säger själv att han hoppas kunna “leverera många leenden åt alla” i Nagoya Grampus under 2017. Och hittills har det börjat bra för både Simovic och klubben. För två veckor sedan tog man en klar bortaseger med 4-1 mot Thespakusatsu och just Simovic stod för ett av målen, hans tredje för säsongen.

I fredags var det dags igen när anfallaren gjorde laget mål i 1-1 matchen, mot Kyoto Sanga. Efter elva matcher ligger Nagoya på en tredjeplats i tabellen, två poäng efter serieledande Yokohama.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*