Roar ser fram emot att möta Olympiapubliken igen

Foto: Bjarki Tordarson
Roar Hansen var ständigt ifrågasatt under sin tid som HIF-tränare. Numera återfinns han i Åtvidaberg. Foto: Bjarki Tordarson

Efter ett par tunga veckor tycker Roar att det ska bli skönt att gå ut på Olympia och möta hemmapubliken igen. 

Foto: Bjarki Tordarson
Roar hoppas att laget ska går in i närkamperna i eftermiddag. “Fotboll är en kampsport också.”
Foto: Bjarki Tordarson

Det är BK Häcken som står får motståndet och Roar säger att det är viktigt att man går ut och gör jobbet och inte spelar den “nästan fotboll” som han menade spelades mot Norrköping. “Mot Norrköping tycker jag att vi var där och vi var folk runt bollen. Men vi sprang mest vid sidan om och tittade på.” säger tränaren till Helsingborgs Dagblad.

Det är ett spelskickligt och anfallsglatt Häcken som kommer på besök med och Roar menar att även om man tycker att man har koll på dem så har de individuellt skickliga spelar som kan hitta på det där oväntade, men med deras offensiva spel så kan man ju skapa målchanser på dem.

Foto: Bjarki Tordarson
Alexander “A.J” Anchinioti-Jönsson får en plats i matchtruppen i och med skador.
Foto : Bjarki Tordarson

Ema och Álvaro har haft skavanker sedan matchen mot Norröping. Ema har problem med sin rygg och för Álvaros del är det låret som inte är riktigt bra. I deras ställe tar Alexander “A.J” Achinioti-Jönsson och Elias Andersson plats i matchtruppen.
Robin Simovic går framåt för varje träning men är inte så pass i form att han är uttagbar till dagens match men Roar hoppas att han ska vara med i truppen till matcherna i påsk. “Har vi nu varit noga, så får vi inte hitta på något skit de sista dagarna. Då får han ha några pass till så vi ser att det håller ett fjärde, femte och sjätte pass så han får en hel träningsvecka.” säger Roar till HD.

Foto: Bjarki Tordarson
Robin är på väg tillbaka men är inte aktuell för truppen förrän nästa vecka.
Foto: Bjarki Tordarson

Det har som sagt varit några unga veckor efter premiären. HIF har utlyst söndagen som Vändpunkten och ska med en gemensam marsch till arenan visa de positiva krafterna i supporteleden. Man uppmanar alla som ska gå på matchen att komma till stortorget vid 16.00 tiden för att sedan 16.30 tillsammans gå upp mot Olympia där klubben hoppas att supportrarna fortsätter skapa den positiva läktarkultur som man nu tagit börjat vandra mot.

Matchstart är 17.30 på Olympia och väderrapporten säger att det ska bli lätt regn under eftermiddagen och kvällen.

Matchtruppen: 2. Carl Johansson, 3. Loret Sadiku, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 11. Arnór Smárason, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 15. Emil Krafth, 21. Christoffer Andersson, 22. Andreas Linde (mv), 23. Daniel Nordmark, 24. Anton Kinnander, 25. David Accam, 26. Peter Larsson, 28. Jere Uronen, 30. Pär Hansson (mv), 31. Elias Andersson, 33. David Svensson, 55. Abdul Khalili.
Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Hmm, ingen Alvaro så frågan om Lindström får plocka fram sina forwardsbrillor och ta plats på topp? Skulle tro det blir Accam men vi får se – några regnbyar får man titta långt efter då enligt DMI ska det droppa mikroskopiskt lite, så där har du nog tittat på opålitliga SMHI, väl Björn?

    Sen vet ju alla att när HIF spelar skiner alltid solen över Olympia -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*