Roar Hansen till HIF?

Sajten Fotboll Direkt basunerar ut med de stora bokstäverna nu på förmiddagen; “KLART – Helsingborg byter tränare!” och en bild på Roar Hansen. HIF dementerar så klart.

Namnet Roar Hansen har förknippats åtskilliga gånger i samband med jobbet som HIF-tränare, så det är inte någon stor överraskning att detta nu också nått fram till Fotboll Direkt. Sanningshalten i deras “avslöjande” då?

Jo, det är ganska rimligt att Roars namn är skrivet på önskelistan i “tränarblocket”, och där har han sällskap av nuvarande tränare Hareide, samt ett par stycken till.

“Enligt flera av varandra oberoende källor till FotbollDirekt är Hansen och Helsingborg muntligen överens och han kommer ta över klubben från och med nästa säsong. HIF:s sportchef Jesper Jansson förnekar dock att någonting är klart.

Nej men vi kommer inte kommentera namn förrän något är helt klart. Har vi ett namn klart så kommer vi självklart gå ut med det, säger Jansson till FotbollDirekt.se.”

Så kontentan är att Fotboll Direkts “nyhet” inte är någon nyhet. Det är inte ens något faktum, eftersom HIF inte bekräftat det…

***

Roar Hansen är så klart ett bra namn. En tränare som är rotad i den skånska myllan, en lugn och sansad personlighet (Läs: Conny Karlsson), med bra kännedom om många av HIF:s spelare. Han har dessutom lyckats att med små medel göra “underverk” med sina lag (Läs: Conny Karlsson). Jag är övertygad om att Roar Hansen skulle kunna föra HIF ett steg framåt, och kanske plocka en eller annan titel, (Läs: Conny Karlsson).

Dock skulle jag faktiskt bli lite överraskad, om man nu bortser från att jag är HIF:are alltså och inbillar mig att ALLA vill till HIF, om det vore så att Roar lämnar ett Öster som han byggt upp från scratch, nästan i alla fall, med det uppsvinget det är i Växjö då det gäller sport (ishockey samt fotboll), vilket naturligtvis har med deras nya arenor att göra och att Öster nästa år kommer att spela i allsvenskan. Men det är klart, HIF har ju klart större kostym än vad Öster har, och HIF ska ju också bygga “ny” arena, eller hur?

***

Henrik Larsson har sagt upp sitt avtal med LA Bois. Så om vi nu spekulerar vidare… En konstellation med Henrik och Roar som ansvariga tränare. Schwarz, Sven och Edman som hjälptränare, ja då har vi ju täckt upp kunskaperna inom anfall, mittfält, försvar och målvaktssidan.

Just sayin’

4 kommentarer

 1. “Vad är det för en lustig gubbe?”, undrar sonen under Studio Superettan vid intervju med Öster-tränaren.
  Roar roar, verkligen.

  Oroar gör dock en viss, BoIS-tränare – tack…men nej tack.

 2. Finns inget bättre val än Roar, man kan nämna långsiktigheten och viljan att satsa ungt förutom det saker du tar upp i en bra skriven artikel! Även det allmänt kända att han är bra med människor och skapar en härlig stämning och ett riktigt “vi”-go i truppen (inte bara i laget, alltså). Dessutom tror jag han är en av få fotbollstränare som inte underskattar pulsträningen och dess positiva MENTALA effekter – tror t ex inte Holger varit där han är idag, varken som spelare eller personlighet, utan sin enorma fys…

  Precis de assisterande du nämner har jag också nyligen funderat på, på sikt kanske även Danne, Matte och möjligen Stoffe tillkommer?

  Men tror dina fem är ett namn för mycket (ska väl vara minst en scout också där en äldre som nuvarande Reine nog är att föredra) inför nästa säsong, en ska bort – Swarre? Troligen snarare Henke i mina ögon trots att han lär vara god vän med Roar, mest för jag tror att Henke inte är en person som vill vara andretränare. Inte så säker heller på att Roar skulle vara intresserad av ett delat ledarskap.

  Önskelista:

  Roar, huvudtränare på minst 4-årskontrakt
  Schwartz, assisterande med spelarutveckling
  Edman, (spelande?) assisterande
  Sven, målvaktstränare
  Reine, scout
  Alvaro, Sydamerikascout

 3. Tror nog Reine kan åka några mil x-ra när han ändå är igång så han kan ta Sydamerika också -:)

  Börjar onekligen röra sig en del i tränarfrågan nu med att Henrik sagt upp sig och Roar “roar” sig igenom intervjun med Fotbolldirekt genom att lägga ute mycket mellan raderna (i alla fall enligt mig) men Gerhardsson i Häcken hade inte suttit fel heller…

  Klart att J.J. kör spel för galleriet för om klubben skulle vänta tills efter säsongen lär det inte finnas många lediga tränarnamn kvar mer än Jan Mak…

 4. Häcken tar SM-guld och Peter får lättare att flytta på sig? Önsketänkande kanske… Men Roar vore nog bra annars. Och det gör ont att säga det för en gammal Henke-älskare – men nej, som tränare har han inte i HIF att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*