Roar gratulerade motståndarna

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarsson

HIF:s premiärbesök på nya Tele2 arena slutade i en trippelförlust. För första gången i år förlorade serieledarna en bortamatch, det var också första förlusten med alla elva spelarna på planen hela matchen och det var givetvis första förlusten på den nya arenan.

Roar Hansen hade av förklarliga skäl lätt för att hålla sig för skratt när han anlände till presskonferensen efter matchen.

Han inledde med att oförbehållsamt gratulera sin kollega i Djurgården, Per-Mathias Högmo till en tämligen välförtjänt seger.

–   Det är klart att jag är besviken, konstaterade Roar. Jag tycker att första halvleken, eller åtminstone första halvtimman är helt ok från vår sida. Vi tar ledningen och gör det ganska bra. Men när sedan Gashi dräller med bollen och det leder fram till deras kvitteringsmål så tappar vi spelet. Det blir för många tillslag och de tar över.

–   I andra halvlek vill vi börja om och anfalla lite mer på kanterna. Men när de sedan får sitt ledningsmål så får de lite mer energi. Vi får inte ut det vi vill och även om vi har några chanser att kvittera så har de också chansen att öka på till 3-1, så resultatet är kanske rättvist.

Att Roar startade med Alvaro på topp och lät Robin Simovic inleda på bänken förklarade han helt enkelt med att Santos visat bättre form på slutet.

–  Jag trodde Robin skulle må bra av att få komma in senare. Vi har ju valt att spela med två utpräglade forwards vid de tidigare matcherna på konstgräs.

Annars skyllde inte HIF-tränaren på underlaget.

Från pressläktaren kunde man dock notera att Mattias Lindström halkade till synes oförklarligt ett par gånger. Om det berodde på underlaget var dock svårt att avgöra. Samme Lindström var dock omåttligt ”populär” hos hemmafansen. De vrålade rejält flera gånger när han hade bollen.

Apropå att HIF nu för första gången förlorade trots att man fick fullfölja matchen med fullt manskap så måste man nog erkänna att Djurgården var en man mer. Deras ”tolfte” spelare, dvs de cirka 13 000 på läktarna, bar fram sitt lag till segern. Den lilla klacken HIF-supportrar var fullständigt chanslösa i läktarmatchen.

Avslutningsvis är det bara att konstatera att Roar förmodligen är tacksam över att ha fått in Boateng i truppen. Han visade under sitt inhopp att han blir en perfekt ersättare till landsmannen David Accam som får vila mot Norrköping, eftersom han drog på sig ett kort.

Då kommer för övrigt Walid Atta tillbaka efter sin avstängning. Och man kan nog lugnt räkna med att det är ett revanschsuget hemmalag som springer in på Olympia på söndag?

1 kommentar

  1. Om än Santos/Accam inte funkade optimalt så tycker jag det var rätt att peta Simovic: tror lite av hans formsvacka berott på han fått spela hela tiden och tagit sin plats för given, och visst såg han piggare ut nu än de senaste matcherna – så om det nu blir han & Santos/Smarason eller vem det kan tänkas bli (Larsson?) så bör Simovic fortsätta på sin nyfunna “piggare” väg mot Peking…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*