Reflektion – Trelleborgs FF (b)

Photo By Gedda
Photo By Gedda

HIF fortsätter att vinna de på förhand svåra bortamatcherna mot bottenlagen. Förra veckans 2-1 borta mot Syrianska följdes idag upp med en stabil 3-1 seger borta mot Trelleborg.

Precis före matchen deklarerade Tom Prahl för Canal Plus att TFF skulle försöka ta kommandot de första 15 minuterna. Mycket riktigt var det ett taggat TFF som pressade och stressade HIF, men mest förgäves. Tryggheten och stabiliteten i HIF är häpnadsväckande. Och med “häpnadsväckande” menar jag att; trots spelarförsäljningar, skador och “medial turbulens” – (spelarspekulationer etc.) – verkar absolut inget kunna störa den-stora-röda-lagmaskinen, HIF, för tillfället. Den enda lilla osmörjda delen av lagmaskinen, mittbacksparet, lyckas reda ut och klara upp det mesta, trots att det är en ny del och en annan som eventuellt kan försvinna om 10 dagar.

***

Första halvlek var mycket underhållande. Det var oväntat högt tempo och det var två lag som verkligen bjöd upp till absolut toppklass i den allsvenska dansen. Men det förande laget, HIF, visade varför de håller topp-placeringen i denna serie. Oavsett hur mycket TFF pressade på och var nära mer än ett par gånger att kvitter och ta ledningen, behöll HIF kylan rakt igenom hela halvleken. Att den fick avslutas med ett straffmål, bara bonus.

***

Alvaro Santos tillbaka i den rödblå tröjan. Känns helt ok. Och låter vi honom få ett antal träningspass till i kroppen, så kommer det visa sig framöver att det är en nyttig värvning, en mycket nyttig värvning.

***

Lindström börjar få till sina inlägg nu, det glädjer mig.

***

Andra halvlek var inte i närheten så underhållande som första. Men jag klandrar inte HIF. Låt motståndarna, som ligger under med två, låt de styra tempot och bara avvakta kontringar. Och det är så man spelar smart och europeiskt…Nästa match, Standard Liège…

***

Här har HIF gjort sig av med en mittback av högsta allsvenska rang, en anfallare i landslagsklass. Många har i panik ropat efter mycket, många har till och med hävdat att HIF sålt sitt guld.

Vi plockar hem Alvaro Santos, vi lånar hem en (för mig totalt okänd norrman Skjelvik, välkommen förresten!), samt ytterliggare förstärkning på mittfältet genom Sebastian Carlsén. Och häpp så saknar vi inte längre Gerndt. Och nu har väl HIF bevisat alla att laget är större än vilken spelare som helst?

***

Mycket bra drag från de tillresta HIF’arna idag. Kändes som att det var numerärt överläge?

***

Höstresan mot sm-guldet far vidare. Imorgon hoppas vi på vinst för IFK Göteborg mot Elfsborg, och då är det plötsligt sex poängs försprång ner till de jagande. Hade varit helt ok…(även om jag inte känner någon oro för de jagande lagen bakom.)

***

Rasmus Jönsson blev tvåmålsskytt. Och det stärkte ju säkerligen hans “utlandsaktier”. Men jag hoppas, hoppas att Rasmus har sådan kyla och förhandlingskraft att han i en eventuell övergång stannar året ut i HIF och får chans till att bli svensk mästare först?

 

 

2 kommentarer

  1. Både Skeljvik & Carlsén såg intressanta ut – man såg ju bl.a. vida hans mål Skeljviks speed men också kyla medan Carlsén spelade enkelt & moget på mitten. Skoj se Santos igen i de RIKTIGA röd-blåa färgerna och jobbade på bra men var aldrig direkt inblandad i några farligheter men så låg han lite bakom Rasmus som var den som skulle springa i djupled, både Chrisse & Lindström skötte sig bra på resp. kant men återigen är det HIF-maskinen som trummar på – Gôtt!!

  2. Återigen en viktig vinst och en till slut stabil seger men jag är inte helt överens om att försäljningarna inte sätter spår och skapar viss oreda i HIF-maskinen. Det märks på backlinjen och särskilt Baffo som jag tycker spelar alldeles för slarvigt inte bara igår utan även tidigare och detta skapar osäkerhet i försvarsagerandet. Brotten i kontinuiteten genom försäljningarna kan störa HIF framöver. Santos kan bli en nyttig värvning men även där såg vi igår att det tar tid innan nya är inspelade/inskolade i HIF:s sätt att spela. Om oturen grinat oss i ansiktet så hade TFF kvitterat vår 1-0-ledning, de var riktigt vassa i första halvlek.
    Kul att norrmannen fick näta och det lilla jag såg av Carlsen gav mersmak, det syntes att han har rutin från större sammanhang trots sin ringa ålder! Rasmus! HIF:s guldklimp och jag hoppas att han stannar eller om han säljs så ska det vara till ett mycket högt pris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*