Reflektion – Syrianska FC (b)

HIF vinner med 2-1, i den på förhand svåra bortamatchen mot Syrianska med hjälp av en gnutta tur och en före detta HIF’are (Razak Omotoyossi)!

Vi hoppar över den första halvleken va? En rent ut sagt bedrövlig sådan från HIF’s sida…

Eller nej förresten. HIF hade två bollar som var ytterst nära att gå in. (Syrianska hade två chanser vi tackar Pär Hansson för att de inte gick in…)

***

“…ska det vara så här så skiter jag på svensk fotboll…”
– Ett redan klassiskt citat från en tränare, vars sejour i Allsvenskan på sin höjd blir ett-årig.

***

För att återgå till första halvlek igen då. Vi visste detta skulle bli en svår match. HIF var väl förberedda på detta. P-O sa innan matchen startade i tv att det var bara media och i vissa fall supportrar som trodde detta skulle bli en enkel match. Jag håller med P-O på ett sätt, på ett annat inte…

Möter HIF bottenlaget, så förväntar vi oss att det ska bli en enkel match. Så enkelt är det. Sen vet vi ju alla hur just bottenlagen brukar spela mot HIF, med 10 man i försvarsställning. Och då är det ju inte speciellt lätt att trycka igenom bollen. Är dessutom HIF-spelarna inte helt fokuserade, ja då går det som i dagens match.

***

Peter Larsson använde huvudet för att säkra tre mycket viktiga poäng idag. Jag hoppas att ansvarig (Jesper Jansson?) använder sitt huvud för att säkra Peter Larsson i HIF åtminstone året ut nu?

***

HIF strider just nu på tre fronter. Och det gör åtminstone mig lite smånervös. Mest för att vi har varit där förr. Med alldeles för många ställen att ha fokus på och alldeles för lite spelare att använda sig av. Och vad jag kommer ihåg från skolans historielektioner, fanns det inga krigsherrar som lyckades hålla tre fronter igång samtidigt.

Det är ett svårt läge, absolut. Och nu verkar det vara kört(?) med att få in en ny anfallare innan Liège-matchen vad jag förstått. Registreringsperioden går ut i morgon…

***

HIF har löst, kommer att lösa försvarsbiten, när Peter Larsson skriver på. Baffo är en alldeles ypperlig ersättare till Marcus, samtidigt som Patronen verkar vara på gång igen. Det vill säga om det inte är så att Patronen ersätter Gerndt? (läs: I dagens match hoppade Patronen in som forward).

Mittfältsbiten är löst i och med Carlséns intågande? Men, vi måste ha en anfallare, helst två, NU!

Sundin verkar helt tappat fokus för tillfället, och det känns mer som att han funderar över eventuella kontraktsskriverier än lever i nuet, och har möjlighet att slåss om platsen i höstens guld-lag? Shape up!

***

Vi lär få läsa spaltkilometrar från Expressen och det Rosa Bladet gällande Özkan Melkemichel gnällande på allt och alla i allmänhet, så jag skippar det här. (Pajas)

***

HIF etablerade ett bra tryck när Syrianska backade hem. Det som gladde mig mest, det var att det inte såg stressigt ut. HIF malde på i lugn och sakta mak, allt i väntan på det perfekta inlägget och den perfekta nicken. Tålamod är en dygd, och en av alla dessa bra saker som Conny & P-O infört i dagens HIF.

***

HIF tar som sagt tre mycket viktiga poäng i guldracet. Och nu är vi serieledare även efter omgång 20.

Det var vi inte ifjol, och vi vet alla hur det slutade…

 

5 kommentarer

 1. Måste ändå bara säga angående Özkan. Är det ngt som förstör för fotbollen så är det:

  1: Spelare som filmar (Razak sprang i fullt ös fram när lagkamraten fick rött kort. Ingen skada där inte.)
  2: Och tränare som eggar vissa “supportrar” till att göra saker som inte är ok. När Özkan flyger fram till HIF;s bänk och skriker och håller på så eggar han vissa som sen gör saker som fotbollen förlorar på.

 2. Det kändes som om HIF hade svårt att ställa om fokus efter EL-kvalet i veckan. Kanske hade killarna svårt att tända till mot bottengänget Syrianska? I så fall något att jobba med. Fick nästan en flash-back eftersom jag upplevde den bedrövliga insatsen mot Syrianska på Olympia, som ju också slutade lyckligt.

 3. Jag förstår inte att någon, främst en tränare, kan kräva att motståndaren skall spela ut bollen när en spelare lägger sig för att han är trött.
  Endast domaren skall avbryta ett spel, och i det här fallet valde Hansson, helt rätt, att låta Razak ligga och vila sig medan övriga fortsatte att spela.
  Starkt förresten av HIF att inte låna ut bollen under de 4 minuter (Ötzkans uppgift) som Razak valde att vila sig.
  Jag hade också varit vansinnig, men inte på tränarkollegan utan på Razak.
  Tack förresten för de 2 poängen.

 4. Viktig vinst igår och det såg onekligen besvärligt ut. Även om HIF spelade tålmodigt så brister det i klara målchanser och jag håller med Ymer om vikten av en anfallsvärvning å det snaraste! Liksom att säkra P. Larsson. Därefter skulle det se bra ut.
  Önskar också att laget jobbade lite mer med fasta situationer där hag idag tycker att HIF kan uträtta mer, det är viktiga situationer, ibland rent av matchavgörande. Bedrövligt att se och höra Syrianska tränaren, det är inte engagemang, det är medveten provokation! Viktigt med tanke på läktarproblematiken att ledare uppträder moget och ansvarsfullt.

 5. En gång i tiden gick anfallaren Piter Esberg ner & spelade högerback galant så vem vet vad Patronen kan hitta på om han får en fast plats i anfallet??

  Visst behövs en anfallare till – om inte 2 med tanke på att Sundin knappt glatt någon HIF:are sedan segermålet mot Mjälby…

  Totalt ofokuserad, tappade bollar titt som tätt & kom helt fel till de flesta passningar eller samarbetsförsök med Rasmus – men även han & många andra HIF:are slarvade med passningarna allt för ofta och även i slutet så trodde nog inte att HIF skulle lyckas vända men minst ett mål var jag säker på att det skulle bli – och så nu 4 nickmål på bara 2 matcher, det har väl inte hänt i HIF:s historia sedan Powell som var en rackare på skallen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*