Reflektion – Syrianska FC (b)

HIF vinner med dagens bortamatch med 3-1 efter att Nordmark avslutat målskyttet på klassiskt käppakrigs-manér med mål i tom kasse. Men det blev onödigt jämnt och onödigt spännande.

De första tjugo minuterna var HIF totalt dominerande och efter straffen (den solklara) samt utvisningen (den solklara) på Syrianskas målvakt, var jag övertygad om att det skulle kunna bli en målkavalkad från HIF’s sida. Men, och jag håller med om Åge’s ilska och frustration från intervjun efter matchen, det var uruselt att inte kunna knyta ihop säcken bättre än så!

HIF blandar och ger, många individuella misstag, några fina prestationer, uruselt passningsspel och väldigt lite lagspel.
Men…egentligen borde man inte vara irriterad och frustrerad efter en 3-1 seger, men eftersom matchen lika gärna kunde slutat 2-2 efter att en Syriansk spelare blivit neddragen i straffområdet och domaren inte blåst straff (den solklara), så får man med andan i halsen konstatera att vi återigen haft tur mot ett av de sämsta lagen i allsvenskan.

***

Det i mina ögon, sämsta laget i allsvenskan, Gefle, fick idag Göteborgs tränare Stahre till att flyga sin kos (allt annat är en skymf mot IFK och mot deras supportrar). Och jag är övertygad om att mästartränaren Conny Karlsson kommer att presenteras som ny tränare på Kamratgården senast på måndag em.

***

Dagens bästa var att jag återigen fick se matchen på stor tv, efter att ha sett de tre senaste HIF-matcherna på grynig och hackande stream.

Synd bara att matchen var lika platt som tv:n…

***

Årets nyförvärv alla kategorier är utan tvekan Walid Atta. Han är den enda av spelarna som håller en internationell klass för tillfället.

***

Vad har hänt med May Mahlangu? Ifjol var jag rädd att någon holländsk klubb skulle punga upp med 50 miljoner och tvingat HIF till att sälja den viktigaste spelaren i laget. I år blir jag väldigt överraskad om en dansk klubb lägger ett bud på 10. Det känns som Mahlangus värde sjunkit till botten likt den sydeuropeiska ekonomin – Hårt och sanslöst, men av egen kraft.

Mahlangu har tappat allt, vad har hänt?

***

Trots allt ska vi vara jädrigt glada över sådana här vinster. En massa flyt och domaren på sin sida kan vara avgörande när säsongen summeras.

***

Det matchas friskt för tillfället och jag förstår att en del spelare måste vila. Men att skicka hem en spelare på “semester” till Norge mitt i rafflande CL-kval och allsvensk toppstrid verkar ju vara helt befängt? Måste förmodligen vara årets lamaste bortförklaring.

Sörum behöver få lugn och ro omkring sig, bli av med lite press samt skaffa lite självförtroende. Punkt.

***

Två olika anfallare från start som gör mål i en och samma match, det var ett tag sedan?

***

Avslutningsvis hoppas jag att det är fler än jag som tänker ta tillfället i akt och se ett CL-kval på Olympia?

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Gott att se hur HIF äntligen spelade längs marken med stor rörlighet och fick hela laget delaktigt. Tillbaka till det spel som fanns under förra säsongen. Så ska det se ut! Ja, alltså fram till pausen. Sedan blev det underskattning och bekvämt. Men Syrianska var inget bra lag med 11 spelare på plan. May lider av att han slog igenom så stort förra året och ännu är ung samt att spelet i å´r inte har gynnat varken honom eller Gashi eftersom HIF spelat långbollar i alltför hög utsträckning men han kommer om bara man använder honom rätt. Däremot bör man undvika Lindström som var en katastrof. Uronen bör spela v-back, Kraft h-back, Sadiku, Atta o hansveit i mitten, Gashi o May inre mittfält, Rashic v-mittfält, Chrisse h-mittf men sen? vem ska spela i anfallet? Sundin är en utmärkt kompletteringsspelare/inhoppare och håller i allsvenskan, Finnbogason är en gåta men gör ju mål. Santos o Sörum är väl inte framtiden? En riktigt vass anfallare behöver värvas. Men, fortsätter HIF spelet från första halvlek igår så väntar goda tider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*