Reflektion – Malmö FF (h)

En bra halvtimme i första, en bra tjugominutersperiod i andra och HIF får “bara” 2-2 mot MFF på Olympia.

Photo By Gedda

Sammanfattningsvis kändes det som att derbyfesten aldrig riktigt kom igång. Och när den väl startade så var den 15 minuter sen dessutom. Men HIF trummade på bra den första halvtimmen och fick utdelning genom ett riktigt klassmål. Men efter målet så blev det smått förrvirrat i HIF-ledet och MFF kunde tack vare ett stimmigt och pluddrigt HIF-försvar, vända matchen till deras fördel.

***

Eftersom jag varit på semester de senaste två veckorna får jag väl passa på att tacka Marcus Nilsson för sin tid i HIF. Välkommen tillbaka!

***

Hade inte Rachid gjort det superba insticket fram till Jönssons 1-0 mål, hade jag sågat hans insats idag längs med anklarna. Nu räddade han åtminstone sågningen en bit högre upp.

***

Man kan väl alltid spekulera i vad som gick “fel” i HIF idag. Men omändringar i startelva samt att fyra-fem spelare inte nådde upp till någon godkänd insats får väl ändå vara en liten förklaring?

***

En del av publiken gjorde tydligen större väsen av sig på stan innan matchen än vad de gjorde när väl matchen spelades på Olympia…

***

Eftersom jag varit på semester de två senaste veckorna får jag väl passa på att tacka Alexander Gerndt för den korta tid han gjort i vår förening. Han kom till HIF ifjol vid denna tiden och 31 matcher, 19 mål och 35 miljoner kronor senare lämnar han för vidare spel ute i Europa. Trots allt får jag väl ändå säga att Utrecht känns som ett pinnhål neråt spelmässigt, trots att det kanske är tio pinnhål uppåt vad gäller det privatekonomiska för herr Gerndt? Men vilken resa han gjort de senaste två säsongerna, imponerande trots allt.

***

Dessvärre avslutade ju inte nyss nämnda Gerndt på något vidare snyggt vis. Det hjärnsläppet var både oprofessionellt och en taskig sorti från Världens Finaste Klubb!

***

Dessvärre är det en stund kvar av det där (förhatliga?) transferfönstret, och jag är rädd att HIF kommer bli än mer dränerat från spelare. Rasmus Jönsson ligger väl närmast till hands? Och efter dagens prestation så blev han ju förhoppningsvis inte billigare för de tyska klubbarna som jagar. Men det kommer nog inte bli Schalke 04 som blir ny adress eftersom de verkar vara på väg att knyta till sig en av dessa Banguras.

Personligen hoppas jag att Rasmus stannar året ut…

***

Nästa match, IFK Göteborg hemma, känns som en avsevärt lättare uppgift än dagens. Och tur är väl det då truppen tunnas ut genom försäljningar samt att en del spelare tar onödiga varningar/avstängningar.

***

Förhoppningsvis så förlorar Elfsborgs sin match så vi kan bibehålla ett visst avstånd neråt. Annars börjar det se lite klurigare ut (jag minns förra årets tapp under hösten).

***

Men trots allt – S E R I E L E D A R E – fortfarande…

 

 

1 kommentar

  1. Tyckte hela laget slappnade av eftet ledningsmålet – man rörde sig dåligt så det inte fanns några bra offensiva passningsalternativ och eftersom man därmed också la av med presspelet fick MFF onödigt tid på sig att hitta sitt spel som man inte såg röken av första halvtimmen – sen är det bara FÖR dåligt att 4 eller 5 man som de var i situationen som ledde fram till 1-1 (och då räknar jag inte med Pär!) inte får bort bollen eller lyckas täcka bort alla skott men typiskt var det väl att MFF:s träben Halsti skulle få till sin perfekta träff denna säsong i just denna match…

    Sen vid MFF:s 2-1 får man skylla det på Peter/Marcus som inte kommer överrens om de ska gå på offside eller en av dom falla back och den andre gå på Dardan så också ett snopet mål få precis innan paus också!

    Trodde dock bergsäkert att HIF skulle vända och hade det inte varit för Gerndts idioti (även om hans handling orsakades av något som också skulle gett kort – om än inte en ursäkt för hans hjärnsläpp) så hade säkert både 1 eller 2 mål till ranmlat in – men efter utvisningen såg man på båda lagen att de var nöjda och underlaget var tungsprunget pga. regnet så inte så överraskande att slutet på derbyt inte var så händelserikt men 4 poäng mot MFF är 1 mer än förra året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*