Reflektion – Gefle IF (h)

Jag har precis på tv bevittnat en födsel. Och det blev 11 nya HIF’are.
– Det blev ett helt nytt fotbollslag! –

Nystart på många plan och HIF vinner tämligen komfortabelt med 4-1 mot Gefle. Det var länge sedan sist vi såg det aggressiva, spelvilliga HIF ta emot en motståndare på detta viset. Och visst kan vi förklara det pånyttfödda HIF med Åge-effekten.

Under hela våren har spelarna sett bekväma och lite loja ut. Det har inte riktigt varit något jävlar-anamma över de rödblåa. Och vad orsakerna till detta har varit, det tänker jag inte ens spekulera i just nu. Det viktiga är att den rockaden som HIF-ledningen gjort, den fungerade.

Man kunde tydligt se hur spelet/taktiken tagit ny form sedan senaste allsvenska matchen. Det var mer spel på kanterna och det var snabbare passningar samt aggressivare mot bollhållare. Ett vinnande koncept, det tvivlar jag inte på. Dock, vill jag inte påstå annat än att taktiken vann över Gefle. Hur det kommer se ut i nästa match, med avsevärt svårare motstånd, det återstår att se.

***

Med spelare som Christoffer Andersson, Walid Atta, Erik Edman, Ardian Gashi, May Mahlangu samt Alvaro Santos har HIF en stabil grund att stå på. De övriga spelarna kompletterar denna grund och ger material till ett stabilt lag. Det gäller bara för Byggherrar Hareide och Schwarz att hitta rätt murbruk för att få det stabilt. Lyckas de  med detta, finns det inget som kan rasera HIF’s jakt på Borås-laget som för tillfället leder.

Och idag såg vi tendenser till att HIF blivit mycket mer stabilare. Dock avstannade spelet under en fem-tiominuters-period, efter HIF’s 3-0 mål. Men det blev egentligen aldrig riktigt oroligt.

***

Skönt för Finnbogason att trycka in ett hat-trick. Nu blir det säkerligen lite huvudbry, för främst Jansson(?), huruvida Finnbogason ska stanna eller få gå.

***

Sörum hade flera lägen idag. Missade med de flesta att träffa mål(gården), men nicken på Crisses inlägg hade förtjänat ett bättre öde. Och hur eller hur. Sörum är HIF-spelare idag, imorgon och även nästa år. Så vi unnar han all tur han kan få nu, så målskyttet lossnar någon gång…

***

Matchens utropstecken !
– Walid Atta. Han inger trygghet i försvaret och han är den klippan som kan vara skillnaden mellan att åka ut i Play-off till Champions League, eller gå hela vägen dit.

Matchens frågetecken ?
– Loret Sadiku. VAR kan han inte användas? Mittback, central mittfältare och högerspringare. Han har inte gjort bort sig någonstans.

***

Nästa match i allsvenskan – IFK Göteborg borta – får jag förhoppningsvis rapporterad till mig via sms då jag befinner mig utomlands. Men den matchen kommer bli lite av en nyckel till hur hösten kommer att se ut…

 

 

 

1 kommentar

  1. Lorent får väl nästan räknas som en byggkloss i den stabila grunden numera också med tanke på vart han än spelar så ser det ut som han lirat på den positionen i en hel fotbollskarriär snarare än ca ett halvår…

    Sörum lite bråttom till Chrisses inlägg annars mål där och han gör mycket nytta i samspelet med Finnbogasson, samt en smart löpning som öppnar för islänningens sista mål – men visst unnar man honom “ketchup-ur-flaskan-effekten” och varför inte nu på måndag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*