Reflektion – Gefle IF (b)

Jag inleder som Gert Fylking; ÄNTLIGEN!! Ja, äntligen så var den matchen avklarad! En riktig skitmatch ur alla perspektiv. En match som redan på förhand var ganska ointressant, trots att det var HIF som spelade, en match som man trots allt tittade på just för att det var HIF som spelade.

Men…det började ju faktiskt rätt bra, hyfsat högt tempo och ett böljande spel, trots HIF’s dominans i bollinnehav. Men det fattades liksom något för att göra just denna måndagskväll riktigt intressant framför tv:n. HIf har ju redan dödat all eventuell spänning i Allsvenskan och dagens match mot Gefle blev bara en lång transportsträcka inför det som vi alla väntar på nu; Söndagens avslutning på Olympia!

Något positivt då? Ja faktiskt. Jag får ju säga att jag blev positivt överraskad(?) av Therns centrala mittfältsspel. Jag har hävdat vid tidigare tillfällen att jag just ville se honom spela på den positionen, men konkurrensen mellan Thern vs. Mahlangu/Gashi har ju varit enorm. Men nu när Thern fick chansen, så tog han den och gjorde en mycket bra jobb både defensivt och offensivt.

***

“-Han stormar fram på gräset…” – sade kommentatorn och jag skrattade för mig själv. Vilket gräs? Vilket j-a gräs?

Att plast har blivit så pass accepterat inom svensk fotboll är en gåta? När ska hockeyn börja spela på nylonunderlag med nylonskenor på skridskorna? Snacka om vad hockeyklubbarna hade sparat pengar på att slippa frysa is… Nej, det går ju inte! IShockey ska heter ju just IShockey för att det spelas på IS. Men fotbollen den tar vi ju inte så seriöst på i Sverige, så det funkar sk-tbra att spela den på plastmattor.
Att inte ett plastmatte-företag nappat på att köpa Allsvenskan? Snacka om lätt marknadsföring nu när två plastlag till kommer att spela i Allsvenskan nästa säsong…

***

Santos har inte alls kommit igång iklädd den finaste tröjan. Han gjorde ju en rätt hyfsad halv-säsong i Gais, men i HIF ligger han på en nivå som passar ett par divisioner under just Allsvenskan.

***

Det fanns små små små tecken på att vår islänning faktiskt borde ha möjlighet att finnas i HIF-truppen 2012?

***

Hur kunde domaren hitta en straff samt en utvisning där? Otroligt! (Jag förutsätter att kollega Leif har svaret på den frågan?)

***

The Big Red Machine, som har malt och mejat ner allt (nåja, nästan iaf) motstånd i år såg idag mest ut som en blek kopia av sig själv. Men jag köper det, faktiskt, det kan inte vara lätt att motivera sig inför en sådan match som idag. Men lite orolig blev jag då jag inte tyckte det funka alls i försvar och inte heller i anfallet. HIF har en bred trupp, men inte sååå bred va?

***

Nåja, i och med de sista tryckningarna på tangentbordet nu, så lägger jag denna match i malpåsen och kommer väl mest minnas den på grund av……ingenting!

***

Vi syns på söndag i Helsingborg!

4 kommentarer

  1. Pinsamt dåligt! Alvaro behöver en rullstol! Självklart kan man kräva en bättre inställning trots en mängd skador.

  2. Thern kan mycket väl slåss om en plats centralt också medan “islänningen” sett till de små teckena i går men desto större han bjöd på i förra matchen bör vara en del av truppen inför nästa säsong – men Santos: njaaa…

  3. Gnagarvänner tar (återigen) ut segern i förskott på söndag. Så erbarmliga uppfattas HIF:s senaste insatser. Nåja. Men efter avgörandet och explosionen på bussen för 3(!) veckor sen är det med landslagsuppehåll och allt som att det blivit lite semester i verksamheten.
    Vore väldigt synd och lite pinsamt om en fantastisk och underbar säsong skulle avslutas med nån sorts avklädning mot AIK.
    Vi förväntar oss och kräver nog att varje man gör sin plikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*