Reflektion från tv-soffan: Seger -varken mer eller mindre

Det blev mer eller mindre en repris på förra årets möte mot Mjällby. Seger med 1-0. Målskytt: Erik Sundin i ett omställningsläge. Tillbakapressade resten av matchen.

Med andra ord, det var inte bra. Det var inte ens nästan bra. Det var stelt, krampaktigt och noll i anfallsväg. Noll. Två spelavslut. TVÅ. På en hel match. Men samtidigt så är det bara att konstatera att så här såg det ut hela förra våren också…

Rachid borde fått rött kort idag. Mjällby kanske en straff när Marcus Nilsson i slutet väljer att stänga vägen för framrusande Mjällbyspelare.

Men sämst idag utan jämförelse Stefan Johannesson. Det kan inte vara lätt att vara spelare med en sådan rättskipare. Ta bara frisparken som Mjällby får i slutsekunderna… Bollen träffar armen på Christoffer. Och det är precis detta som är det väsentliga och som Bosse Karlsson tryckte på vid upptaktsträffen. När bollen söker armen ÄR det inte bestraffningsbart. Det struntade Johannesson i. Och nivån i övrigt… Edman borde fått fyra-fem frisparkar med sig. Men assisterande och huvuddomare blundade.

Fast samtidigt kan man gnälla hur mycket som helst på domaren. Är man inte bättre än vad HIF var idag så ska man normalt inte få med sig några poäng överhuvudtaget. Och detta är en styrka i sig. Det är sådana här segrar som ger guld i slutändan…

*****

Pär Hansson och May Mahlangu. De enda två som höll allsvensk klass i HIF idag.

*****

Sundin god trea.

*****

MFF vann bortahemmamatchen. Johan Dahlin hade ett utkast på 80 meter som blev assist…

*****

Khalili målskytt med årets mål. Santos blek.

*****

Ska vi ha en till vår där vi inte vågar spela på våra egna offensiva kvaliteter?

*****

Gerndt relativt osynlig idag men ligger ändå bakom målet när han bryter på mittplan och sedan var det fotbollsporr resten av vägen.

*****

Förstöra motståndarnas tifo. Vad är snittåldern på de som sysslar med sånt. 9? Nej, förlåt, det är en skymf mot barnen.

*****

Vad orsakade uppståndelsen strax innan match? Varför ska Pär och Gerndt behöva gå ner och lugna våra supporters? Är det inte bättre att de får koncentrera sig på matchen?

*****

Annars hördes klacken mäktigt. Riktigt bra tryck och inte allför många korkade ramsor. Fast hur stöttar “ni kn****r er syster” HIF? Klass och stil? Nä inte ens i närheten.

*****

I morgon kommer premiärupplagan av Conny – dagen efter. Ska fråga varför Bergholtz är ordinarie hela försäsongen och inte ens kommer in som första alternativ till Rachid…

*****

7 kommentarer

  1. Och Gashi stack också ut på ett positivt sätt med vilja, tacklingar, bollvinster och en del bra passningar i övrigt håller jag fullt med men ang. det offensiva spelet blev det att Gerndt gjorde sitt (eller han ville rättare sagt göra allt) och valde skott, genombrott mot 3 motståndare och gå själv när han flera ggr kunde passat medspelare och sen sökt bättre yta och fått chans till bra avslut – Rasmus måste upp på topp och serva toppspelaren oavsett om det är Gerndt eller Sudden men funkar inte med de 2 på topp och Rasmus på en kant + mycket bättre rörelse i laget krävs om offensiven ska lossna!!

  2. Tur med 3 poäng men det verkade stelt och nervöst och obalanserat. Gerndt behöver ett samtal med Conny – laget är större än individen! Pär Hansson var för mig HIF:s bäste spelare denna eftermiddag i Blekinge och sedan hoppas jag att såväl Stoffe som Edman lyfter sig ett par snäpp. De är båda rutinerade. Jag saknar lantz ledarförmåga på plan och undrar vem som bär denna viktiga egenskap i laget idag?

  3. Nja, straff är det inte. Men hörna och minst gult kort. Och nog var det Peter Larsson Asper attackerade.
    Att det inte blir straff beror på att övergreppet sker utanför plan efter att han backat ut med bollen.

  4. Knepig situation med Asper & Peter Larsson: å ena sidan hade Asper händerna först på bollen men å andra sidan sedan ett halsgrepp om Larsson så hur döma?

    Aldrig sett en sådan situation och säkert inte heller domaren så därför avvaktade han och så när de hamnade utanför plan “valde” han att glömma situatinonen helt enkelt…

    Men skulle vi nu missat en straff så slapp vi å andra sidan en mot oss i andra halvlek när Marcus var väl brysk mot Ekeneberg – där kunde lätt vilken allsvensk domare blåst straff eller inte heller för den delen då Stefan Johansson pendlade ordentligt i sin bedömning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*