Reflektion från tv-soffan

Nä, nu har det gått troll i det hela…
HIF spelar bra, pressar och stressar IFK i princip korrekt och riktigt genom hela matchen, men trots det och trots att nu både Lantz och Larsson var tillbaka, så går det inte att få till det för tillfället!

Tre försvarsmissar och HIF är utslaget ur Svenska Cupen och dessimerade sina chanser till att nå Europa rejält. Tre försvarsmissar signerade Pär Hansson på det första, Tamboura på det andra och en kollektiv försvarsmiss på det tredje. Tre försvarsmissar räckte för att förlora…

***

Trots förlusten så tycker jag att HIF gör precis så man ska göra mot IFK. Men av någon anledning så springer det små troll på plan och i huvudet(?) på vissa spelare och när det kommer till avgörande läge, då bromsar de små trollen upp det hela och avsluten slutar i ett vakum. Ingeting, absolut ingenting!

***

Generellt sätt gör laget en bra kämpainsats idag. Men vissa stunder så slarvades det för mycket. En bra tv-match trots allt, då det böljade fram och tillbaka i ett svindlande tempo.

Försvaret i HIF var inte bra idag. Det svajade på gränsen mellan nonchalans och likgiltighet till panikrensningar och fel beslut. Det är absolut ingen av dessa herrar som får godkänt idag, en kollektiv försvarskollaps…

Mittfältet jobbade och slet och vann mycket boll, men sen kom det inte till mycket mer. Makondele pendlade i sitt spel från division-fyra klass till stundtals genialiska europa-klass passningar. Det är väl det som avgör rätt mycket, kontinuteten! May trampade vatten och vann en del bollar, men kunde inte göra mycket åt den segern utan tappade den lika fort igen. Andersson har absolut inget självförtroende längre. Han fegar mycket i sina uppspel och väljer allt som oftast att passa bakåt. Skulason verkar hämmad av något? Kan det vara det som gjorde att han fick utgå? Skadad igen? Jag saknade en Landgren på mitten idag…

Anfallet kom igång när Sundin gick ut. Inte för att Sundin var speciellt dålig, men faktum var att Jönsson blev en helt annan spelare då Henke kom in och Sundin gick ut. Det behövs en större bred i Jönssons spel, så att han kan fungera med andra speltyper än Larsson.
Larsson ja, jo det syntes att han vilat från fotbollen ett tag. Inspelet från Lantz som landade mitt på pannan, den ska Larsson sätta. Det borde sitta i ryggraden på honom, då han gjort åtskilliga mål i den positionen förr.

***

Jaha, hinner HIF jaga bort trollen nu fram till Lördag? Ja, förhoppningsvis? Nu gäller det att rädda det som räddas kan av säsongen. Det är trots allt inte så kört som det känns, bara det trollet i huvudet försvinner från spelarna så tror jag trots allt att den sista omgången kommer vara den avgörande. Jag vill, jag vill tro de…

***

Nu när flertalet av publiken valt att stanna hemma både mot BP och idag mot IFK, innebär det ju att det finns en del “sparade biljettpengar” som kan spenderas på till exempel en bortamatch mot Halmstad på Lördag? Eller?

6 kommentarer

  1. Problemet med vårt målvaktsspel är att varken Pär eller Daniel vinner några matcher åt oss. De räddar det de ska men inte mycket mer.

    Vårt försvarsspel är också väldigt skakigt och Marcus Nilsson liknar mer och mer den gode Kenneth Rasmusen dvs vid varje insläppt mål ligger han i hög och vinkar efter frispark…

  2. Vårt försvarsspel är skakigt av många orsaker. Men jag tror inte det är den centrala delen som utgör problemet…

  3. Nu får jag dela med mig av mina åsikter. Kolla på Skula igen, han måste ha fått kraftiga tillsägelser från någon om hur han ska aggera på plan, för att man kände inte igen honom. Knappast någon glöd eller motsatthet efter en blåsning från mannen i svart.
    May, den killen kommer att bli något!!! Sällan några felpassningar och felbeslut, vårdar bollen väl och han har en väldig skön still. Whallen, föredrar honom framför Hollgersson på höger plats, han spelar sällan fel och gör rätt ifrån sig på HB platsen. Men om någon skulle klaga så kom ighåg att det är inte Eriks uppgift att vara speluppläggare!
    Summa sumarum, nu när HIF missade finalen i SC kan detta vara det bästa för HIF och framtida publikintäkter! Förstå mig rätt, nu måste HIF spela för top 4 positionerna för att komma ut till EL. ….och kanske även ställa till det för guldlagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*