Reflektion från Tv-soffan

Trots att matchen spelades tidigt, tidigt igår. Har jag inte hunnit reflektera förrän nu, då jag befann mig ute i skogen för match mot Horda AIK under gårdags em/kväll…

En märklig match på nygamla Ullevi? En första halvlek där HIF var statister och en andra halvlek där man funderade på om IFK var medvetna om  just det, att det finns två halvlekar i en fotbollsmatch…

Redan efter tio minuter igår, var jag fast övertygad om att HIF har stora problem. Är man tvungen att spela med Svanbäck i ett topplag i allsvenskan, då är det problem!
Många av Svanbäcks anhängare tycker han är en viktig kugge i HIF-bygget, mycket på grund av hans lojalitet etc etc…
Jag tycker det är bedrövligt att skåda… Det fanns inte en siffra rätt i något vad han tog sig för alls. Och när HIF får ett kontringsläge på vänsterkanten, med Svanbäck vid bollen, går det så långsamt att jag undrar om herr Svanbäck kunnat gå in från start i något lag ovanför division tre?

Ett tag var jag också orolig att Skulasson skulle varna bort sig och få ett rött kort. Han går hela tiden precis på gränsen i sina tacklingar och det kan tyckas vårdslöst många gånger. Men vilken form han hittat!

Målen som Göteborg smäller in, eller dundrar in om ni så vill, är rena försvarstabbar helt och hållet. Och försvarstabbarna började redan från mittfältet. Det är helt omöjligt för Pär att göra annat än att titta på när dessa bollar går mot mål. Hysén ytterside-inspel på det första är makalöst vackert…

***

Lika fruktansvärt dåliga som HIF var i första, lika fruktansvärt bra var de i andra!

Jag inbillar mig att Bosses taktikändring i andra var avgörandet som ställde IFK mot väggen? Varför HIF skulle starta med en 4-5-1 uppställning kan jag inte förstå, men det syntes att spelarna blev mer trygga i sitt spel i andra då de gick tillbaka till en rak 4-4-2.
Månne hjälpte även Lantz till med mellansnacket i pausen? Enligt Sportbladet tog sig Lantz ner från läktaren och hjälpte till med utskällningen i paus!

Skulasson och Landgren dominerade mittfältet och lät inte IFK bryta igenom där. Lysande spel från de bägge!

Marcus Nilsson och Joel Ekstrand var inte lika trygga där bak. Mycket slarv i uppspel och i brytningarna. Nilsson ytterside-pass som Hysén bröt, måste vara i klass med P12-spel? Sådant gör man bara inte!
Tur att PH har snabba reaktioner annars hade matchen varit död innan andra halvlek…

***

Porcellis var en kul injektion! Det syntes att han var (över)taggad och gestikulerade hej-vilt om var han ville han bollen och var han ville medspelarnas passningar skulle levereras. Jag ger han en eller två matcher till, sedan tror jag att han kommer in i spelet och kommer bidra en hel del till slutspurten av allsvenskan.

***

Endast drygt 12000 pers på nygamla Ullevi? Är hypen över redan för den nya arenan?

***

Det visar sin än en gång att trots Larssons frånfälle, så klarar vi av att både spela och leverera resultat. Vad säger ni om de, ni på Aftonbladet och Expressen?

***

Den rafflande, jämna allsvenska toppstriden fortsätter. Blir det vinst idag för AIK, då går de upp i (tillfällig) serieledning. HIF har GAIS hemma nästa, och jag ska inte ta ut något som helst i förskott, (eftersom det är en match vi bara ska vinna, så kan vad som helst hända), men med tre poäng på Söndag. Då kommer vi ha en ny serieledare igen i allsvenskan! Härligt!

2 kommentarer

  1. Håller med angående swanbäck. Han e helt jävla värdelös!!!!!!!!!!!1 springer som en yr höna varenda gång…punkt slut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*