Reflektion från Tv-soffan

Av olika anledningar kunde man inte närvara LIVE på Olympia idag som det var tänkt. Och var det någon match man inte skulle missat så var de ju denna… så klart!

Ur underhållningsvärde, var det den absolut bästa matchen än så länge i år från HIF’s sida. Man kan ju tycka att Elfsborg var dåliga, men icke, det var återigen en taktisk triumf för Bosse och grabbarna.

***

Redan från start visade HIF vad och hur de skulle hantera Elfsborg. Hög och intensiv press satte Elfsborgspelarna på pottan med en gång. IFE-försvaret såg ängsliga och osäkra ut och deras passningar hade varken fokus eller mål.

En bidragande orsak till detta var ju naturligtvis Henke och Lantz. Man ska inte titta bakåt, men med facit i hand kan man konstatera att det var de två som gjorde att en medelmåttig förlust mot ett medelmåttigt lag (Djurgården), vändes till en stark seger mot ett starkt lag (Elfsborg). I en förlängning (nästa säsong) är jag orolig. För vem ska komma in och ta över dessa två härförares roller?

***

Rasmus Jönsson är återigen uppe igen efter sin dalande kurva de senaste veckorna. Skönt att se! Och jag håller med kommentatorerna på Canal Plus; Detta är en stor framtida stjärna HIF har i denna Rasmus! (Och ja, jag har själv sagt det tidigare, han kommer bli stor!)

***

Andreas Landgren visade sig vara mer vuxen och mogen än jag trodde efter omständigheterna. Det är mer än vad jag kan säga om den skaran av så kallade HIF-supportrar på Olympia som buade och visslade på honom när han gick av planen…

***

Jag har egentligen svårt att vara så där riktigt nöjd trots allt. För jag vet innerst inne att lika mycket som jag hissar HIF idag efter deras kanon-match, lika mycket kan jag komma att dissa dem i nästa om det gör en plattmatch…

***

Men vi njuter av dagens match ett tag till va?

***

Bäst i HIF idag: Marcus Lantz
Sämst i HIF idag: Pär Hansson

***

Vi hade egentligen inte behövt att släppa in två mål. Bägge målen var för det första väldigt billiga (för att göra en omvänd citering av Magnus Haglund), för det andra så gjorde Pär Hansson två riktiga pojklagsmisstag. Att inte ha bättre koll vid sina stolpar, det är riktigt amatörmässigt!

***

Nu ser vi fram emot en ny seger i Europa-League under veckan som kommer! Georgien var det? HIF kommer att säkert att få hela östra europa att kapitulera innan vi är framme till de “roliga” matcherna!

22 kommentarer

 1. Håller också med att det är riktigt fjantigt att hålla på att bua på egna spelare. Men jag hoppas också att Udinese löser honom direkt. Han var inte bra idag, inte dålig heller egentligen men det är lätt att han redan har Italien i huvudet…

 2. @ RA
  Som jag skrev, tyckte jag att han var bättre än förväntat med tanke på omständigheterna…
  Han har säkert Italien i huvudet, (med allt vad det innebär) och det är egenligen fel att spela med honom. Men trots allt, han uppträdde värdigt!

 3. Nä, fyfan för 37:an och södra. Inga supportrar där inte. Att bua när Landgren går ut för att killen skriver på som bosman och att vi förlorar massa miljoner. Tycker istället man bör hylla han som den hjälte han är=)

  Sen att han kämpade i matchen gjorde att han uppträdde värdigt. Betalar HIF inte hans lön????

 4. Vi förlorar INTE en massa miljoner därför HIF har inte fått ett bud för honom, eller hur? Han går som bosman för att det är förmodligen hans livs chans. Och efter att ha tillbringat 14 år i klubben kan vi väl unna honom de, eller??

  Och hur man kan säga den ena sekunden att spelaren är så j-a dålig att han inte platsar, när man i nästa stund vill ha flera miljoner för honom? I vilken värld då?

  Värdigt, var i jämförelse med en del supportrar… (Ska tilläggas att det hördes även i TV hur flertalet applåderade honom, heder!)

 5. Nej, men vi hade ju troligtvis fått in bud på ca 10 miljoner plus. Andreas Granqvist är ett bra exempel. Signar nytt kontrakt och säljs istället. Hade han inte skrivit nytt kontrakt hade vi inte fått pengar för honom. Nej, förlåt mig då hade förlorat några pengar för ingen bjuder ju på en blir bosman.

  Synd att dig att du inte kan sitta framför datan och applådera R Jönsson och J Ekstrand gå som bosman.

 6. Slutar aldrig undra över mentaliteten hos folk som inte blir vansinniga på Landgren. Gissar på att ni är typen som tar in posten och vattnar blommorna åt er föredetta som bedrog er om hon skulle åka på semester?

 7. Tycker verkligen inte att Landgren fick för mycket ovett. Denna gång riktade det sig mot spelaren som sviker. Det där med anbud stämmer inte riktigt dock. Däremot är det bra att ha Landgren nu när vi har Europaspelet. Då kan vi gå runt på fyra centrala. Vi ska tänka på att Lantz och Skulason precis kommit tillbaka från skador. Dessutom var Landgren bra idag.

  Jag gillar inte att spelare går som Bosman och nej, jag har svårt att se att man ska unna en 20-åring att gå som Bosman när man spelat 14 år i föreningen. En 20-åring ska ge pengar, mer än utbildningsbidrag. Hade han varit 27-29 är det en helt annan sak.

 8. Vilket hackande på Landgren. Sebastian Carlsen som är 18 år som också har fått sin fostran i HIF .. där är det inga kommentarer kring att att han går till INTER. John Cooper varkar inte ha för mycket innanför pannbenet. Vad han gillar och inte gillar är ovesäntligt. Titta hellre på att Landgren gjorde sin bästa insats för året och att HIF vann över Elfsborg. Vilka pengar får HIF ör Sebastian. Har du tagit reda på det???Ta glädje av grabben så länge han är kvar!!!Verkligen mycket lågt att bua ut honom när han gör en så bra insats……. Riktigt jävla sandlådenivå och IQ befriat

 9. Jag håller med John Cooper!
  Det var väldigt lite burop och annat som riktades mot …, det var inte ens i närhet av Babismatchen! Det han fick utstå är väl lite förtjänat, även om jag själv bemöte honom med total tystnad!
  Vidare ska säga enligt vad jag har hört, så har … varit muntligt överens om ett nytt kontrakt som var sockrat! …. valde sen att bryta den muntliga överenskommelsen när italienarna höjde budet! Om detta stämmer är det inte konstigt att Jeppe är förbannad!
  Sen störde jag mig på den del av publiken som i början av matchen provkativt valde att applådera så fort … rörde bollen!

 10. Vi har som första lag i årets allsvenska slagit Elfsborg, spelat en stundtals idérik och positiv fotboll, fått uppleva ett mål i absolut världsklass och ändå ältas det bara negativa saker. Kommentarerna på HD är än värre. Varför vältrar svensken i negativitet.

  På väg mot Georgien…

 11. OCF: klart att vi ska vara glada och nöjda efter en HIF-vinst en solig dag! Vi är ju med i racet!

 12. “Han går som bosman för att det är förmodligen hans livs chans. Och efter att ha tillbringat 14 år i klubben kan vi väl unna honom de, eller??”

  Skojar du, Hooleboole? Det där är så jävla bakvänt att jag blir yr. Såhär: Efter att han fått en 14 år lång utbildning, extremt goda förutsättningar att utvecklas och att många inom HIF lagt ner väldigt mycket jobb och pengar för hans utveckling så är det ett stort fett SVEK att lämna som bosman. Killen är mycket väl medveten om att HIF inte hade stoppat ett vettigt bud, och om Udinese nu verkligen vill ha honom kan de säkerligen slanta de ~15 miljonerna…

  Han har HIF att tacka för precis allt och att då göra såhär är så jävla ovärdigt att jag mår illa. Och då tycker somliga att vi ska unna honom chansen?

  Hur tänker ni? Herregud…

 13. Huttonen! Hur tänker du. Om du va 20 och fick chansen?? Skulle du backa?? Icke sa Nicke. Du får oftas en chans i livet och då måste man ta den. Vad ska han tacka HIF för ?? Han har inte blivit uppsagd somm många andra juniorspelare som satsat sin själ för att spela i HIF. Tyvärr ni håller inte måttet har dom fått höra. Landgren har levererat så mycket till HIF så han behöver inte skämmas för han tar chansen när han nu får den. Och ni som mår illa …Ni vet för lite om alla som inte får fortsätta fast de så gärna hade velat om HIF inte hade sagt nej. Låt killen ta chansen och va glad för hans skull

 14. Först och främst kanon med seger! OCF, jag tycker nog inte att man ska låta bli att diskutera de mer kontroversiella delarna av dagens match. Att vi alla är glada över de tre pinnarna är nog alla rätt så överens om, finns liksom inte så mycket att diskutera i den frågan.

  Jag har, i likhet med Pågadrul och Huttunen, svårigheter med biten om Landgren. Du säger det själv Ymer – Landgren har fått 14 års utbildning i klubben. Fotbollsspelare är som bekant ett glidarjobb, Landgren har fått mycket pengar och resurser överlag. Och eftersom jag främst räknar insatser där det verkligen räknas – i a-laget – är det väl inte konstigt att man reagerar?! Landgren har ju knappt presterat! Så fort han är färdigutvecklad bara sticker han. Pang bom! INGET tillbaka till HIF!

  Att du tycker Landgren är “klok och mogen” för att han gör det han ska göra – sitt jobb – är rätt märkligt.

  En sak till innan det blir för långt: Visst, debatten om vem som är mest supporter är okonstruktiv och lite barnslig. Men jag kan inte komma ifrån att du, från din position i TV-soffan, kallar mig – som ska upp till Gävle nästa vecka – för “s.k. supporter”. Jag gav laget stöd i 90 minuter och buade bara vid presentationen och när han gick ut. Menar du att man bara ska tolerera vad fan som helst?

  Tycker snarare det hade varit konstigt om alla bara hållit käften och låtsas som det regnar.

  Spelarna verkade iaf jävligt nöjda med stödet. Synd bara att du inte kan vara lika nöjd utan bara tar upp de negativa bitarna. Frustrerande, inte minst för att Landgren i massor av andra klubbar fått en enormt mycket värre behandling. Vi skötte oss jävligt bra vilket jag är nöjd med, för det minsta jag ville var att frustrationen mot Landgren skulle förstöra stödet. Det lyckades vi med, men ÄNDÅ ska du hitta något att klaga på… Nitpicking och överkänslighet at its worst…

  Nåja, nu blev det kanske lite väl negativt ändå. Hoppas du förstår att det bara rör sig om en del av ditt inlägg, och nog måste man ändå få debattera om det är något man inte håller med om?

  Och Kenzo, innan du ska kalla folk IQ-befriade borde du kanske skita i att särskriva. Bara ett tips.

 15. Och nej Kenzo, det går att både tänka på sig själv och återgälda den hand som fött en. Titta på Ekstrand, Nilsson, Granqvist plus otaliga andra exempel. Skriver du på ett kontrakt garanterar du att klubben får tillbaka pengar. Jag kräver inte detta av alla spelare, men en spelare som varit i klubben sen fyra års ålder borde man kunna ställa krav på.

  Jag ser ingen anledning att glädja mig åt Landgren. Vad har jag för band till honom? Vilka oförglömliga minnen och insatser lämnade han efter sig i den rödblåa tröjan? Fair enough att man inte behöver spy galla över honom, var och en får naturligtvis känna vad den vill… men glädja sig?

  Det är inget nytt att människor i dagens samhälle är giriga. Vem vet vad jag själv gjort i den situationen? Är medveten om att det är lätt att från utsidan säga vad som är rätt och fel. Dock innebär inte förståelse för andra människors girighet att man ska behöva acceptera vad som helst.

 16. jag räcker upp handen och säger att man kan både tycka att Landgren har varit dålig samtidigt som man vill få ut rejält med pengar för honom när han lämnar. Det skär sig inte att tycka så och det som stör mig mest är att jag känner på mig att han ligger inne med en gryende form likt Andreas Dahl och när han lämnar kommer han lämna ett tomrum efter sig bredvid Lantz.

 17. Att han bara skulle få en chans är bara en floskel. Udinese hade som sagt säkert köpt loss honom nu i sommar för de där ~15 miljonerna man kan begära för honom. Inga pengar för dem.

  Resten av ditt inlägg är helt skumt. Okej, HIF har satsat på honom enbart för att han varit en stor talang, du har helt rätt. Men om HIF inte satsat på honom, vad hade han varit nu? Om klubben, för att ta ett ganska verklighetsnärliggande exempel, slängt in en ny afrikaimport på hans plats ifjol, tror du han hade spelat någon A-landskamp då? Tror du Udinese hade fått upp ögonen för honom? Tror du han hade fått sitt “livs chans”, som du kallar det? Givetvis inte. HIF har gett honom chansen. Han tackar genom att gå som bosman istället för att förlänga och bli köpt. Som om det inte var illa nog så är HIF dessutom i ganska stort behov av alla pengar de kan få, men det bryr han sig inte så mycket om…

  Tycker du det är OK så kan du bara inte vara en HIF-supporter. Eller så fattar du bara inte hur mycket han missgynnar klubben.

  Och givetvis har inte övriga spelare som varit för dåliga för HIF, särskilt mycket att tacka klubben för. Vad det har för relevans i sammanhanget förstår jag dock inte…

 18. Det måste kännas värst för de inom klubben som varit delaktiga i hans utveckling. Tack till UEFA som införde utvecklingsbidraget, annars hade denna transaktion varit total katastrofal.

 19. Kenzo: Hallelujah, någon kritiserar mig för att jag KRITISERAR Landgren, det var fanimej helt oväntat.
  Jag är av åsikten att om man har fått sin utbildning i föreningen så går man inte som Bosman. Det värsta exemplet är Stoffe som går som Bosman och sedan får sign-on när han kommer tillbaka. Jag förstår att folk buar åt en sån spelare, faktiskt. Även om jag ALDRIG skulle få för mig att göra det själv. Det är i mina ögon ett svagt beteende. Om du läser lite kanske du ser att jag ser positivt på att Landgren är kvar pga det täta matchandet? Så sparka på rätt folk lille vän.

 20. Klart jag måste bemöta den riktade kritiken…
  Ja! Man får lov att kritisera.
  Ja! Vi får lov att tycka olika.
  Det är ju det som gör att vi har riksdagsval vart fjärde år…

  Att jag skulle vara mer eller mindre supporter än andra, den diskussionen kommer jag inte att kommentera då den hör hemma på sandlådenivå…

  Ja, jag kan förstå synpunkterna som (framför allt “KN” ger). Men jag vidhåller och står kvar vid mina egna åsikter, där jag INTE ser något “fel” i det agerande som Landgren gör.

  Jag tycker fortfarande att det är naivt att tro att vi skulle kunna få en massa miljoner för Landgren bara för att han skriver på ett kontrakt? Han är ju inte ens ordinarie i en liga som ligger på typ 30:e plats i europa…

  (to be continued?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*