Reflektion från Tv-soffan

Vad säger man? Det är inte lätt att  vara HIF-supporter, man slits mellan förtvivlan, hopp och förtvivlan igen.

På pappret, en match där vi som tredjelag möter ett laget som ligger näst sist.
Må så vara att de precis bytt tränare och allt vad det brukar ge i självförtroende och annat.
Må så vara att vi förlorar vårt mittbackspar från start. Men sedan försvinner Larsson under uppvärmningen och som om man inte plågats tillräckligt, så försvinner Lantz i tidigt skede.
Men vi var och är ett bättre lag än Djurgården…egentligen!

Just nu känns det som om sommarvärmen lika gärna kunde stanna kvar och plåga en riktigt rejält, för då förstår man iaf att man är i helvetet…

***

Första halvlek är bara så bedrövlig att det knappt känns lönt att överhuvudtaget försöka sig på att bortförklara eller försvara. Vi är inte bättre, så är det helt enkelt. Med fyra av våra mest framträdande spelare borta, då visar vi på våra svagheter genom en fruktansvärt tunn trupp!

***

Bosse brukar alltid säga inledningsvis inför varje match att “Vi ska köra på med passningsspelet vi tränat för…”
– Vilket “passninsgspel” är det? Och om det nu är som jag förstått, det är tvärtom som egentligen gäller, varför har då inte spelarna lärt sig detta?
de tränar ju dagligen (nästan), och fortfarande har de inte lärt sig att leverera och ta emot en pass korrekt? (Med allsvenska mått mätt)

***

10 minuter in i andra halvlek, då började matchen svänga över rejält i HIF:s favör. HIF pressade och vann, passade och sprang. På ett sätt som tvingade DIF:arna att slå iväg rensande långbollar till höger och vänster.

Målet kom, (ett snyggt och effektivt anfall!) och HIF kändes som ett helt nytt lag igen (hoppet!). Men det är något med den sista fjärdedelen som inte riktigt stämmer. De kommer fram, men avsluten, de få gånger vi verkligen får avslut, känns tama och loja. (förtvivlan!)
Fan, jag vill se mer distinkta avslut. Mer skott mål och fler korta snabba pass igenom försvaret! Bli lite mer resoluta i anfallspelet tack!

***

Sammanfattningsvis. Ja… Vad finns det att säga, förutom den gamla klyschan; “Vi kommer igen till nästa match!”
Bara spelarna isåfall också är medvetna om att de blir mindre och mindre matcher kvar…

4 kommentarer

 1. Bosses styrka är att träna in ett eget spel som “skall bära i alla väder” Tyvärr inte att anpassa sig efter motståndarens svagheter, eller helt nya förutsättningar.

 2. Synd att de inte spelar som förra året, var både värt att se på och de gick någorlunda bra förutom plumparna i protokollet på de fasta situationerna, men va fan, lite spel tack?!

  tyvärr kändes matchen avgjord på förhand, för många spelare som försvann…

 3. Han skyllde iaf inte på domarna den här gången… 😉

  Tyckte ändå det kändes som en acceptabel förlust. Vi var inte utspelade, vi saknade inte minst Ekstrand och Henke och gjorde ändå en bra match. Jävligt gött att Scully är tillbaka, lycka till att käka oss på mitten nu!

  Makondele och Langren var inte bra idag. Skönt att det pekar uppåt för Rasmus Jönsson iaf, han känns verkligen som en spelare som mår bra av att petas.

 4. Makondele har inte varit bra på helsa säsongen. Trots allt, har han åtminstone fått in ett par pyttsar i mål iaf…

  Landgren känns hämmad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*