Reflektion från pressläktaren

Kylslaget, både på plan och på läktaren. Det här var inte bra, inte alls bra…

De första sju minuterna visade att HIF är ett lag värda att tampas om guldet. De resterande 87 minuterna (inklusive tilläggsminuter) var rent ut sagt bedrövliga!

Dennis Ernst från AB basunerar ut att HIF’s guldfrossa gav GAIS segern idag. Är det likheter med det mörka året 1998 vi ser nu? HIF tror att det bara ska vara att ställa in skorna och avverka matcher efter matcher för att nå målet, guldet?

Njae, jag tror inte det. Det bedrövliga spel vi fick se idag på Olympia har vi sett i de senaste matcherna. Ibland har det räckt att ha turen på sin sida, idag räckte det inte. En del av spelarna har helt enkelt prickat in sin formsvacka i absolut sämsta läge.

Idag kan jag enbart ge Pär Hanson och Marcus Lantz godkänt. Resten av spelarna…spelade helt enkelt inte tillräckligt mycket för att bli bedömda!

***

Jag har hyllat, hyllat, hyllat Conny’s sätt att matcha laget under match. Att se bristerna och att agera utefter detta. Idag såg jag ingenting av den Conny jag lärt mig känna igen. Det var helt fel (med facit i hand) byten som gjordes vid helt fel tidpunkter.

Känner Conny av “guldtrycket”? Har den avslappnande inställningen “Vi-ska-bli-bättre-än-förra-året” byts ut mot “Oj-vi-kan-vinna-guldet-vi-är-nära-nu”-frossan intagit tränarstabens psyke?

***

Efter dagens match kommer en välbehövlig vila. En vila som säkerligen kommer innefatta en hel del självrannsakan. Frågan som jag ställer och som säkerligen hela HIF ställer sig är; Vad hände under VM-uppehållet?

Innan VM var HIF ett tryggt, stabilt och homogent lag. Idag är HIF hafsigt, slafsigt, virrigt och instabilt…

***

Än ska vi inte kasta gulddrömmarna i det kalla havet. Malmö måste ju trots allt besegra TFF för att kunna springa förbi med tre poäng. Men idag känns det tungt, på alla plan.

Tre poäng på fyra matcher är ingen omöjlighet, men då krävs det att ALLA släpper “guldfrossan”, eller vad det nu är som stör, och verkligen tar tag i situationen!

4 kommentarer

  1. Tre poäng på fyra matcher är ingen omöjlighet, men då krävs det att ALLA släpper ”guldfrossan”

    Då blir ni trea

  2. Det jag inte förstår är varför det inte har ändrats i startelvan. Visst det funkade i våras och varför ska man då ändra tänker vissa, men dom senaste matcherna har varit alldeles för dåliga från HIF;s sida och måste man ändra något innan en sådan här smäll kommer. Tidigare matcher efter uppehållet som HIF vunnit har varit mest tillfälligheter och spelet från i våras har saknats. Ut med Lantz, In med May. Ut med Holger ner med Chrisse, In med Sundin. Ut med Lindström, In med Boa.

  3. Är väl så enkelt att HIF överpresterade under vårsäsongen och att vad vi sett efter uppehållet mer speglar lagets och tränarens nivå? Det jag tycker Conny ska kritiseras för är hans starka tro på att inte ändra för mycket i laget. Jag förstår dilemmat Gerndt-Sundin men efter Sundins magnifika AIK insats så borde han varit med från början. Vad Lindström gjort på planen efter uppehållet begriper jag inte och vad som skett med backlinjens agerande är också ett frågetecken. Det finns ibland en slapp nonchalans tycker jag över backlinjens agerande. Loppet är inte kört, inte alls men som förr så håller HIF själva på att spela bort sig och det är mer en gåta för psykologen. Jag tycker mig se efter uppehållet hur HIF:s spel mer och mer handlat om långa bollar, fler bortslagna passningar, mindre rörelse, mindre press och summan av det är att spelet ser taffligt och ostrukturerat ut. Om det beror på Conny eller spelarna på plan vet jag inte. Men GAIS hemma får man bara inte förlora mot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*