Reflektion – BK Häcken (b)

Traditionens makt är stor ibland och så också denna gång HIF mötte Häcken på bortaplan. Matchen slutade oavgjort och så här i efterhand får vi väl säga att det var ett rättvist resultat?

HIF’s första halvlek var bland det sämsta jag skådat på många år. Visst, Conny kallade det för “säsongspremiär” innan match och visst påminde det hafsiga, slarviga och stillastående spelet som HIF visade upp, för just säsongspremiär. Men nu är det ju faktiskt allt annat än just säsongspremiär, det är slutomgångarna i en serie där HIF har chans på guld. Då funkar det inte att spela som ett nyuppflyttat division 2-lag!

Jag anser att Simon Thern är en mycket spännande talang som kommer att blomma ut till en mycket viktig kugge i HIF framöver, men inte i egenskap av forward. Thern är en mittfältare, och bör spela där. Han gjorde sin andra raka match från start som forward. I den första (Standard Liège hemma) funkade det precis lika dåligt som i gårdagens match. Så nu borde väl Conny & P-O vara övertygade?

***

Måste erkänna att jag trodde Häcken skulle sakna Ranègie och Chibiuke(?) mer än vad de visade under matchen. Jag är imponerad av hur de klarade av att fylla ut de luckorna.

***

När så HIF satsade offensivt i andra, då tog man också kommandot totalt. Och det är väl därför som det heter; “Anfall är bästa försvar”?

Men trots HIF’s spelövertag och ett stundals fullständigt bombardemang mot Häcken-målvakten, så lyckades inte bollen gå i mål förrän Lindström använde huvudet efter en välslagen frispark från Edman. Skönt för Lindström att han fick in ett mål nu i alla fall. Kanske kan han steppa upp ett antal snäpp nu?

***

Vi är alla överrens att Pär Hansson är den bäste målvakten i Allsvenskan. Men han är också beroende av att ha ett bra försvar framför sig. Det märks tydligt (på antalet målchanser som Häcken hade) att försvaret läcker som ett såll, och då kan inte ens sveriges bästa målvakt hålla nollan. Utan Hansson hade HIF förlorat med minst tre mål…

***

Sundin verkar vara i obalans? Är det kontrakts-strul? För trots sina mindre bra insatser på plan så får han ju spela från start, match efter match.

***

Positivt då? (Man måste ju hitta något som är positivt också!). Ja, det som är positivt är att HIF visar att grundspelet sitter, när man väl bestämmer sig för att spela efter det (andra halvlek), och då visar det sig att laget inte är i så stort behov av enskilda spelare. Det är kollektivet som är starkast.

Jag är nyfiken på att se om Sørum kan ge anfallet den boost de behöver. Det lilla man såg igår visar ju i alla fall på att det finns potential.

***

En poäng är bättre än ingen poäng. Och om GAIS nu ger Elfsborg en riktig match på måndag, så kanske försprånget kan utökas till sju poäng?

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*