Reflektion – Åtvidabergs FF (b)

HIF vinner den på förhand svåra bortamatchen mot den överraskande serieledaren Åtvidaberg med 2-1. Även om siffrorna visar på en jämn match, skulle det kunna blivit, med den rätta flyten, på två och tre mål till för HIF.

Första halvlek började som det brukar börja för HIF i år. Ganska tveksamt och lite osäkert. Men HIF tuggade sig in matchen och tog tag i taktpinnen. Walid Atta hade oflyt gånger två då han på hörna var hårsmån i från att göra mål. Oj, vad de målen hade behövts för att öka självförtroendet, på hela laget.

Det var högerkanternas match, både från HIF’s sida och från Åtvidabergs håll. Lindström gör förmodligen en av hans bästa framträdande i HIF sedan återkomsten. Distinkt och energiskt. Och det var just från högerkanten som målen skulle falla, i andra halvlek då. Men i första, var det missarnas halvlek.

***

På tal om missar(?). Totalt sett över matchen hade HIF fem vassa avslut, som alla missade mål. Atta missade två, sedan sköt Finnbogason en mil över, följt av en ribbträff från Nordmark och en nära miss från Sundin.

***

Just Sundin var andra halvleks vinnare (tillsammans med Lindström).

***

Andra halvlek började mycket bättre än första. I pausen så deklarerade Conny att det var djupledspassningar på Sundin som skulle vara vändningen. Och oj så rätt han hade.

***

Skillnaden från dagens match och tidigare matcher är att det saknades inte avslut i dag. Anfallsspelet börjar sakta men säkert komma igång. Mycket tack vare Lindström, men även Sundin visar prov på en uppåtgående formkurva efter sin frånvaro. Och det kommer förmodligen lossna rejält. Kanske redan till nästa hemmamatch?

***

Dagens positiva utropsstecken (förutom vinst, Sundin och Lindström)?
Erlend Hantsveits gör en bra  match. Jag tyckte han spelade tryggt i defensiven och var villig att följa med i anfallsspelet. Ett misstag hittade jag idag (dålig pass som öppnade för anfall till Åtvidaberg…på Åtvidabergs planhalva). I övrigt kändes det väldigt stabilt där. Det är kanske så att HIF behövde 4-5 matcher i år för att komma in tempo, spel och den allsvenska takten?

Vi får se, till en början med hemmamatchen på fredag nästa vecka. Tre poäng där och vi kan komma att se fram emot att höra 37:an sjunga; “Serieledare…serie serie serieledare” igen!

 

 

7 kommentarer

 1. Ja…för Sundin.

  “Anfallsspelet börjar sakta men säkert komma igång. Mycket tack vare Lindström, men även Sundin visar prov på en uppåtgående formkurva efter sin frånvaro. Och det kommer förmodligen lossna rejält. Kanske redan till nästa hemmamatch?”

 2. hängde inte alls med på sin kant, helt fel i de offensiva löpningarna (kommer från offside!?!?!) hur i helvete? har han lirat boll innan eller? och allmänt ger bort bollen så Åtvid kan kontra i farliga lägen

 3. Nyss hemkommen till Sthlm från Kopparvallen. Min vän ÅFF-aren sa redan efter 20 minuter: “Vem är den där 3:an? Han är ju riktigt bra.” Kunde bara instämma. Sadiku imponerade.
  För många felpass från Gashi – och ja, Pär äger inte straffområdet. Vi är vana vid annan prestanda från dessa två.
  Känns som om trion Hanstveit/Sörum/Finnabogason blivit hatobjekt här och där.
  Den förstnämnde var helt godkänd idag. Sörum verkar bara bedömas – och själv vara förlamad – av sitt höga inköpspris. Det vore intressant om han fick höja sin självkänsla med några mål och vi verkligen kunde få en uppfattning om vem han är.
  Finnbogason är tyvärr en i raden av lunsar HIF hittar då och då.

  ÅFF var inte dåliga och HIF inte jättebra, men med så mycket mer samlad kompetens att såna här matcher bör och kommer att vinnas. Hur långt det kommer att räcka kan ingen just nu ha en aning om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*