Referat HIF – Midtjylland: ”Rom byggdes inte på två dagar”

Andra matchen för året är avverkad och den första poängen är bärgad, även om spelet inte värmde under hela matchen så fanns där stunder där man förde spelet, det bådar gott för framtiden. Det nya spelsystemet kommer att ta ett tag att komma in i helt och hållet, men det är vi medvetna om – Rom byggdes inte på två dagar heller.
**************************************************************************
Startelvan:

Danne

Nordmark, Larsson, Björkman, Andersson

Sadiku, Gashi
Lindström, Bedoya, Accam

Sörum

***************************************************************************

Bedoya var tillbaka i truppen och fick genast förtroendet att starta, han tog platsen som släpande anfallare bakom Sörum, likt höstens spel så var han även högst delaktig i spelet under halvleken. Den bästa chansen under de första var just Bedoyas, efter ett kombinationsspel med Sörum kom han fri i den högra delen av straffområdet men fick inte till avslutet riktigt. David Accam var annars som alltid en frisk fläkt, idag fick han förtroendet på en kant istället för i anfallskedjan som sist. Med den farten han besitter kommer han mer till sin rätt som yttermittfältare, de ytorna han ges där får man inte i en anfallsroll. Trots att HIF i min mening var det bättre laget och förde spelet så var det ända Midtjylland som tog ledningen i matchen, det kom på deras första chans. Det var i den 22:a minuten och Jesper Björkman skulle nicka bort en boll, men missbedömer och nickar den rakt till en av danskarna. Inlägget efter når en fristående spelare som bara behöver sätta dit pannan och Danne Andersson får hämta ut bollen ut nätmaskorna.

Man gör bara ett byte i halvlek och det är Bedoya som utgår och nyförvärvet Robin Simovic får lov att komma in och göra sin debut i den rödblåa dressen. Matchen har inget högre tempo och det spelas en hel del ”hawaiifotboll” från de bägge lagen, ganska kort in i andra utgår Sörum och David Svensson kommer in som släpande anfallare. Det är tydligt att Simovic är mer delaktig i spelet än vad Sörum var, han möter, löper sig fri och visar på alla sätt att han vill avgöra den här matchen. Men målen får vänta, för med drygt fem minuter kvar av matchen tilldelas HIF en frispark som slås av Stoffe, den hittar till Larssons panna och kvitteringen kunde inte kännas mer rättvis.

Det må låta som en klyscha – Men det är ett faktum att det tar lång tid att spela in ett helt nytt system. Det har bara gått två matcher, men passningsspelet, rörligheten och spelarmaterialet finns där, nu skall bara resten av bitarna falla på plats. Det är dock positivt att man kan föra tempot under många delar av matchen, nu måste vi bara finslipa spelet på den sista tredjedelen tills nästa match nere i Algarve. För egen del är jag tålmodig, för vad än det är Roar vill skapa med laget har mitt fulla förtroende, oavsett om det tar ett tag att nå dit.

bbl_jimmy_fors

2 kommentarer

  1. Såg en halvlek över datorn och visst var där glimtar av ett lovande spel, men en hel del behöver finslipas så hoppas det klarnar på den fronten då Cupmatcherna i mars är viktiga om vi ska både vinna en titel till samt komma ut i Europa…

    Tycker Lindström visade mer av en klassisk ytters agerande än Accam som ofta vände om och passade hem till Chrisse, snarare än försökte utmana men kan ju varit direktiv från Roar & blev kanske bättre i andra halvlek?

    Hur fungerade David Svensson som släpande anfallare?

  2. Instämmer. Här finns mycket goda intentioner (som någon hade sagt…) Ska bli riktigt roligt att se resten av matcherna för att se spelet ta form. Jag tror att det kan vara något riktigt trevligt på gång.
    David Svensson gör en bra insats i andra, liksom Accam de gånger han tar fart och går på mål. Sörums tvåfotare till Bedoya i första var inte att leka med heller 🙂 Annars går det bara att älska Gashi. Träningsmatch eller ej, jävlar vilken mentalitet och (tävlings)skalle han besitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*