Ravy Tsouka: “Han är den bästa lagkamraten man kan ha”

210313 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson och Ravy Tsouka-Dozi efter träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Mjällby den 13 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0071

Efter gårdagens match fick AOH en kort Pratstund med Ravy Tsouka om hans tankar om matchen och samarbetet med Andreas Granqvist.

Vad säger du om matchen?

” – Bra match. Resultatet är bra för oss. Före säsongsstart är det ett bra resultat. Första halvlek var lite svår på grund av vädret men andra halvlek var bättre för oss.”

Individuellt, vad säger du om din match?

” – Jag känner mig bra på planen. Jag hade Granqvist på min vänstra sida och jag är nöjd med hur det gick.”

Hur är det att spela med Andreas? Från Läktaren verkar ni väldigt synkade…

” – När jag spelar med honom vet jag vem som är nära mig. Det är en Fantastisk spelare med en fantastisk karriär , vi snackar väldigt mycket på planen och det är väldigt viktigt för mig. Jag tror att det är den bästa lagkamraten jag kan ha. Jag är väldigt glad över att vara här och spela med honom.”

Du verkade ha en hel del kamper med motståndet, är det en sån spelare som du vill vara? Som spelar med en energi som får upp modet i laget?

” – Ja, defenitivt. Varje spelare har sin roll i laget och min roll är väl att hålla modet uppe och motivera spelarna runt omkring mig. Från första minuten vill jag ge energi till laget. Varje spelare har sin roll i laget och det här är min och den rollen tyckte jag att jag uppfyllde också.”

Du var iväg med Kongolesiska landslaget, är det något du vill ta med dig hit, självförtroendet från landslaget?

” – Ja, för när jag är med landslaget så kommer jag tillbaka med ett bra självförtroende och det är något som smittar av sig på resten av laget. Nu är jag glad för att vara tillbaka och ligan kommer äntligen att börja, det var en väldigt lång förberedelse. Jag är redo att hjälpa klubben komma tillbaka till Allsvenskan.”

Det är bara en dryg vecka till Premiären, vad behövs innan dess?

” – Vi har nog ett par steg till innan det är perfekt. Vi måste jobba varje dag och kämpa på och fixa det som inte fungerade under matchen.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*